20 / 04 / 2024

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2016!

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2016!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, Bakanlık tarafından riskli binası yıkılan kimselere sunulan yardımlar arasında yer alıyor. Peki, 2016 yılında kira yardımları ne kadar oldu? Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?



Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2016!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, Bakanlık tarafından riskli binası yıkılan kimselere sunulan yardımlar arasında yer alıyor. Bu yardımı almak isteyen kimselerin başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Kira yardımı başvurusu onaylanan kimselere 18 ay boyunca veriliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı, Bakanlık tarafından geri ödemesiz bir şekilde yapılıyor. 


Kira yardımı, riskli binada ikamet eden kimselere veriliyor. Kira yardımı başvuruları için ikamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor.


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Kentsel dönüşüm kira miktarları her sene yeniden güncelleniyor. Peki, 2016 yılında kira yardımları ne kadar oldu? Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?


Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2016


Malik (Aylık): 795,00 TL

Kiracı (Defaten) : 1.590,00 TL

Sınırlı Ayni Hak Sahibi (Defaten) : 3.975,00 TL


Yukarıda yer alan kira bedelleri İstanbul ve İzmir'de de uygulanıyor. Ancak diğer şehirler için farklı bedellerle kira yardımı ödemesi yapılıyor.  


İl bazında kentsel dönüşüm kira bedeli 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön