26 / 04 / 2024

Ankara-Sivas Yüksek YHT projesiyle ilgili 8 soru önergesi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek YHT projesiyle ilgili 8 soru önergesi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Kayaş-Elmadağ altyapı ihalesini alan şirket ve şirketin mühürlenen termik santralleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Kayaş-Elmadağ altyapı ihalesini alan şirkete ve şirketin mühürlenen termik santrallerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanrıkulu, ''İstanbul Milletvekili Parlamenter Sistemde birden fazla Bakanlığın yetki alanına giren yazılı soru önergeleri Başbakan ya da Başbakan Yardımcılarına sorulduğunda, ilgili yazılı soru önergeleri ilgili Bakanlıklara tevcih edilirken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde de ilgili yazılı soru önergeleri ilgili Bakanlıklara tevcih edilmektedir. 7/26488 Esas Numaralı Yazılı Soru Önergesi başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıkların görev ve yetki alanına girdiğinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY'a sorulmuştur. Bacalardan çıkan zehirli gazları azaltıcı filtre takmadığı için işlettiği 4 termik santrali mühürlenen Çelikler Holding'e bağlı YSE Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin, TCDD Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Kayaş-Elmadağ arası altyapı ikmal inşaatı ihalesini 585 milyon 758 bin TL teklif vererek kazandığına dair haberler basına yansımıştır'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1. Bacalardan çıkan zehirli gazları azaltıcı filtre takmadığı için işlettiği "dört termik  santrali mühürlenen" Çelikler Holding'e bağlı YSE Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin,  TCDD Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Kayaş-Elmadağ arası altyapı ikmal inşaatı ihalesini 585 milyon 758 bin TL 
teklif vererek kazandığına dair haberler doğru mudur?

2. Haberler doğru ise, bacalardan çıkan zehirli gazları azaltıcı filtre takmadığı için işlettiği 4 termik santrali mühürlenen Çelikler Holding'e bağlı YSE Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin bahse konu ihaleyi kazanmasının gerekçesi nedir? 

3. Çelikler Holding'in mühürlenen 4 termik santralinin güncel akıbeti nedir? 

4. Çelikler Holding'e bağlı kaç şirket mevcuttur? 

5. Bahse konu şirketler arasında kamu kurumları ile çalışan şirket var mıdır? Varsa hangi şirket hangi kamu kurumu ile iş yapmaktadır? 

6. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi yapımı hangi aşamadadır? 

7. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin sözleşmede yazan teslim tarihi nedir? 

8. Bahse konu proje ne zaman kullanıma girecektir? 
 


Geri Dön