26 / 04 / 2024

Ankara Temapark Ağustos 2014'te açılıyor!

Ankara Temapark Ağustos 2014'te açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, en geç ağustosta tamamlanması beklenen Temapark'ın alan ve oyuncak açısından dünyanın en büyüğü olacağını belirterek, "Bu dev proje Ankara'nın turizmini canlandıracak" dedi....




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, en geç ağustosta tamamlanması beklenen Temapark'ın alan ve oyuncak açısından dünyanın en büyüğü olacağını belirterek, "Bu dev proje Ankara'nın turizmini canlandıracak, ticari hayatı ayağa kaldıracak" dedi.


Gökçek, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından düzenlenen "Ticaretin Seğmenleri" yarışmasının ödül töreninde yaptığı sunumda, projeleri hakkında bilgi verdi. Temapark ve Hayvanat Bahçesi Projesi'ni anlatan Gökçek, "Disneyland'a benzeyen Temapark tamamlandığında yerli turizmin merkezi olacak. Alan ve oyuncak açısından Türkiye'nin değil dünyanın en büyük temaparkından bahsediyoruz. Diğer ülkelerdeki temaparklarda oyuncak adedi 80-100 civarındayken, bizde tam bin 217 oyuncak olacak. Bu dev proje, Ankara'nın turizmini canlandıracak, ticari hayatı ayağa kaldıracak" dedi.


Gökçek, 100 bin metrekarelik kapalı alanı olan Temapark'ın en geç ağustos ayında açılacağını kaydetti.


Ankara Fuar Alanı ve İslam Kültür Merkezi projelerine ilişkin de bilgiler veren Gökçek,  Ankara  için belirledikleri sanayide ikinci ve ticarette birinci şehir olma hedefine ulaştıklarını belirterek, "Her bin kişiye düşen AVM metrekaresi açısından Ankara 215 metrekare ile birinci, İstanbul 201 metrekare ile ikinci. Bundan sonraki dönemlerde ticarete verdiğimiz destekle daha da ileri gideceğiz" diye konuştu.


Programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e "yerel yöneticilik ödülü", AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e ise onur ödülü takdim edildi.


Üretimin, güzel faaliyetlerin tebrik ve takdir edilmesi gerektiğine dikkati çeken Çelik, "Ankaralılar vefalıdır, yapılanın karşılığını verir. Melih Gökçek'i tebrik ediyor, kendisinden bundan sonra da uzun süreli hizmetler bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarıcı, 9 farklı alanda belirlenen 27 firma içerisinde kamuoyuna açık yapılan oylamada kazanan firmalara Ankara ile özdeşleşen Seğmen geleneğinden yola çıkarak "Ticaretin Seğmenleri" ödüllerini verdiklerini söyledi.


İlk kez düzenlenen yarışma için bir ayda 100 binin üzerinde oy kullanıldığını belirten Sarıcı, "Ticaretin Seğmenleri, Ankara'nın bir teması olarak her yıl gündemimizde olmaya devam edecek" dedi.


HÜRSİAD'ın 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada sosyal girişimcilik kategorisinde Stil Danışmanlık, ihracat kategorisinde Küçükpazarlı, küreselleşen marka kategorisinde Modalife, yerel girişimcilik kategorisinde Kebir, Ar-Ge ve proje kategorisinde Bakpiliç, istihdam kategorisinde Akkord, ortaklık kültürü kategorisinde Doğukangrup, kurumsal kategorisinde Erpa, yurtdışı yatırım kategorisinde ise Ayada firmaları birincilik ödülüne layık görüldü.


Türkiye Finans ve Kipaş'ın sponsor olduğu program, HÜRSİAD'ın 20. yıl pastasının kesimiyle son buldu.


AA


Geri Dön