28 / 03 / 2024

​Ankara yatırım için doğru adres!

​Ankara yatırım için doğru adres!

​CNBC-E Business ve Forbes dergilerinin yaptığı araştırmada yaşanılabilir kentler sıralamasında Türkiye’de birinci sırasında Ankara yer alıyor. ​Ankara yatırım için doğru adres olduğu beliriliyor. 



Metropol kentler yapısal, bağlamsal ve sosyo-ekonomik yönden değerlendirildiğinde  Ankara  kentsel dönüşüm hızının en yüksek olduğu şehir olarak görünüyor. 

 

Türkiye'de yaşanabilir şehirler sıralandığında lisetenin en başında Ankara yer alıyor ve bu Ankara’nın, yatırım açısından da en değerli illerden biri olduğuna işaret ediyor. 

 

EKN Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, Ankara yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Eken şunları söyledi:

 

“Ankara, her yıl yapılan Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler Endeksinde İstanbul ile arasındaki 13 puanlık farkı kapatarak endeks puanını 66.13’e yükseltti. 2000’li yıllar Türkiye’deki inşaat sektörünün, özellikle Ankara’da, atak yaptığı yıllar olarak görülmekte. Yeni teknolojilerin sanayi ile birleşmesi sonucunda kent farklı yönlerden değişime uğradı. Ankara’nın özellikle son 10 yılda hızla büyümesi, “memur kenti” kimliğinin dışına çıkarak sanayi ve ticaret kenti olmasında “yaşanılabilir kent” olmasının önemli rolü var.”

 

Yapılan analizlere göre arsa getirisi olarak da en hızlı artış sağlayan kentlerin başında Ankara geldiğini vurgulayan Eken sözlerine şöyle devam etti:

 

“Kentin gelişim noktalarında 3-4 yıl önce metrekaresi 1 liradan satılan arsaların bugün 30 liralara dayanmasında dinamizmin büyük rolü var. CNBC-E Business ve Forbes dergilerinin araştırmasında da 5 milyonun üzerinde nüfus barındırmasına karşın Ankara’nın Türkiye'de ilk sırada yer alması da bu analizimizi doğruluyor. Araştırmaya göre, Eskişehir 2., Isparta 3., Trabzon 4., İstanbul 5.,  İzmir  ise 9. sırada yer aldı. Değerlendirmelerimiz Ankara’nın hizmet sektörünün yanı sıra yüksek teknolojili üretimde, savunma, tıbbi malzeme, konfeksiyon gibi öne çıkan sektörlerle sanayi şehri özelliği göstermesiyle beraber gayrimenkul yatırımcısına önümüzdeki yıllarda daha da fazla kazandıracağına işaret ediyor. Büyük şehirlerin, zor, pahalı ve karmaşık olduğu Türkiye’de, Ankara’nın elde ettiği bu sonuç çok sevindirici.  Yıllar geçtikçe Ankara, daha da değerlenen, gelişen ve dünyaya yön veren en önemli başkentlerden biri olacak. Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere ekonomiye yön veren bütün sektörler bu gelişmelerden olumlu etkilenecek.’’


Geri Dön