29 / 03 / 2024

Ankara Yenimahalle'de 3.5 milyon TL'ye icradan satılık ofis!

Ankara Yenimahalle'de 3.5 milyon TL'ye icradan satılık ofis!

Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Orman Çiftliği Mahallesi'nde yer alan ofis vasıflı gayrimenkul 3 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Orman Çiftliği Mahallesi'nde yer alan ofis vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuluyor. Satışa konu olan gayrimenkul için  3 milyon 500 bin TL isteniyor. 

Özellikleri :  Ankara  İli, Yenimahalle İlçesi, Orman Çiftliği Mahallesi, 13787 ada 8 parselde kain, 3400/102080 arsa paylı, 2.kat, 8 bağımsız bölüm nolu Büro vasıflı taşınmazın tam hissesi açık artırma yolu ile satılacaktır. Taşınmazın bulunduğu “Kargir İş Merkezi” nitelikli ana taşınmazın yüzölçümü 10.208,00 m2 olup, bodrum-zemin-17 normal kat olmak üzere toplam 19 katlıdır. Yaşam Caddesi üzerinde yer alan AK Plaza’da 5 adet mağaza ve katlarda farklı sayıda bürolar olmak üzere toplam 48 adet büro bulunmaktadır. Binada 24 saat güvenlik, çift asansör, danışma ve resepsiyon hizmeti ile kapalı otopark imkanı da bulunmaktadır.

Satışa konu taşınmaz özellikleri; binanın 2. katında Yaşam Caddesi cephelidir. Mimari projesinden farklı olarak; büro önündeki wc grupları ve yangın holü taşınmazın kullanımına katılmış ve Büro; Giriş-resepsiyon-koridor-camlı aliminyum doğrama ile bölünmüş 13 adet ofis mahalli-2 toplantı odası-depo-UPS odası (arşiv) ve mutfak mahallinden oluşmaktadır. Büronun girişinde kartla girilen alüminyum doğramadan imal camlı kayar kapı bulunmaktadır. Giriş-resepsiyon-koridor zemini granit seramik kaplı, ofisler ve toplantı odasının zemini halı kaplı, duvarları saten alçı ve saten boyalı, bazı bölümlerde duvar kağıdı kaplıdır. Mutfak; zemin seramik kaplı, duvarlar kağıt kaplı olup, mermerit tezgah ve eviyeli suntalam malzemeden mutfak dolapları bulunmaktadır. WC’ler zemin seramik kaplı, duvarlar fayans kaplıdır. İç kapılar ahşap mobilya kapı, pencere doğramaları ise çift camlı ve alüminyum doğramadır. Isınma sistemi, doğalgazlı-merkezi sistem kaloriferlidir. Taşınmazın net faydalı alanı; 577 m2, wc’ler ve yangın güvenlik holü 23 m2 olmak üzere toplam 600 m2’dir.

Kıymeti : 3.500.000,00 TL
1. Satış Günü : 11/07/2018 günü 10:40 - 10:45 arası
2. Satış Günü : 15/08/2018 günü 10:40 - 10:45 arası
Satış Yeri : 3 Nolu Mezat Salonu - Adalet Sarayı Otoparkı - Sıhhiye/ ANKARA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/9448 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 04/05/2018


Geri Dön