26 / 04 / 2024

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.



2004 yılında eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine söz verilen fakat yerine getirilmeyen Şeremet ailesi, mücadelesini sürdürüyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre; Şeremet ailesi, 2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine verilen tapu sözünün tutulmasını bekliyor. Gökçek tarafından çekilişte kendilerine verilen “Bodrumdan ev çıkanlara başka ev vereceğiz” sözünün tutulmadığını dila getiren Bülent Şeremet, “Hâlâ tapumuzu alamadık. Çocuğum bu olaylar başladığında 1 yaşındaydı, şimdi 18 yaşına geldi. Artık evde oturmak bile istemiyorum, sadece hakkımı versinler” diye konuştu.

Ankara da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2004 yılında Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ne start vermişti. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından ortaklaşa kurulan TOBAŞ şirketince sürdürülen projeyle, Ankara’daki gecekonduların temizlenmesi ve 628 konutun hak sahibine teslim edilmesi planlandı. Yapımı uzun seneler devam eden konutlar için, 2012 yılında çekiliş yapıldı.

Gökçek, çekilişte vatandaşlara “Bodrum kattan daire çıkanlara başka evler vereceğiz” sözünü verse de bu söz henüz yerine getirilmedi. Çekilişte bodrum katı çıkan ve o zaman Gökçek’in sözü sebebiyle tapusunu almayan Şeremet ailesi, 2012’de , dönemin başkanı Gökçek’e “Verdiğiniz söz için daha ne kadar bekleyeceğiz?” açıklamasında bulunmuştu. 

‘HAKKIMIZI VERSİNLER’

Şeremet ailesi tarafından yapılan bu çağrının üzerinden 9 sene geçti. Ailenin problemi dönem dönem basında gündem olsa da henüz çözülebilmiş değil. 

Ankara da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

Bodrum kattaki konutunun anahtarını anca 2019 yılında alabilen Şeremet ailesi, tapularını edinmek ve konutu satmak için kurumlar arasında gidip geliyor. Belediye yetkilileriyle görüşmeler yapan aile, TOBAŞ’a yönlendiriliyor. TOBAŞ tarafından da aile TOKİ’ye yönlendiriliyor. 

Şeremet, gittikleri her kapıda, “Haklısınız” cevabını duyduklarını fakat sorunu çözecek bir muhatap bulamadıklarına dikkat çekerek, “Kime gideceğimizi de artık bilmiyoruz. Çocuğum bu olaylar başladığında 1 yaşındaydı, şimdi 18 yaşına geldi. Artık evde oturmak bile istemiyorum, sadece hakkımızı versinler” dedi. 

16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu alamadı! 

Ankara'da kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!


Geri Dön