17 / 04 / 2024

Ankara'da kiralık konut talebi karşılanamadı, fiyatlar arttı!

Ankara'da kiralık konut talebi karşılanamadı, fiyatlar arttı!

Başkent'te kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Başkanı Hacı Ali Taylan, şehrin merkezinde daire talebinin karşılanamadığını, bu nedenle fiyatların arttığını söyledi...



Her geçen gün yeni konut projelerinin hayata geçirildiği Ankara'da kiralamalarda büyük sıkıntı yaşanıyor.  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, şehrin merkezi yerlerinde kiralık konut talebinin karşılanamadığını belirterek, "Bu nedenle konut kiralarında artış söz konusu. Kiralık bulunamaması yeni konut inşası anlamında ciddi bir talep olacağını gösteriyor" dedi. Taylan, gayrimenkul sektörünün gelecek 20-30 yıl daha hareketli olacağına inandığını söyledi. 


KİRALAR YÜKSELİYOR 


Konut kiralarında artışlar yaşandığını aktaran Taylan, Başkent'te merkezi noktalarda kira arzı bakımından ciddi sıkıntılar gözlendiğini anlattı. Taylan, "Kiralık fiyatlarında ciddi bir yükselme var. Şehrin merkezi noktalarında kiralık konut arayanların taleplerini emlak müşaviri arkadaşlarımız karşılayamıyor. Bu da yeni konutlara gelecek dönemde ciddi bir talep olacağını gösteriyor" dedi. 


FAİZLER ARTTI 


Taylan, 3-4 ay öncesinde yüzde 0.60'lara kadar gerileyen konut kredi faizlerinin yüzde l'in üzerine çıktığını belirterek, bunda dolar ve faizlerdeki artışın etkili olduğunu söyledi. Buna rağmen konut satışlarını etkilemediğini, talebin aynı şekilde devam ettiğini aktaran Taylan, "Aksine fiyatlarda yüzde 15-30 arasında ciddi artışlar söz konusu. Gayrimenkul sektörü beklediğimizin çok üstünde bir gelişim gösteriyor. Bu da piyasadaki güven ve istikrardan kaynaklanıyor" diye konuştu. 



Türkiye'de halen yüzde 30 civarında konut açığı bulunduğunu anımsatan Taylan, bu nedenle gayrimenkule talebin hiç azalmadığını kaydetti. Taylan, "Sektör son 4-5 yıldır çok iyi gidiyordu ama bu yıl özellikle kiralamalardaki sıkıntılar ilginç. Bu da arzın biraz azaldığını gösteriyor. Bu kadar yeni konut yapılmamasına rağmen yetmemesi ilginç. Ankara'da yeni başlayacak önemli kentsel dönüşüm projeleri var. Şu anda sektörde yapay durağanlık söz konusu. Ben en az 20-30 yıl daha sektörün ciddi anlamda hareketli olacağını düşünüyorum" dedi. 



Sabah Ankara


Geri Dön