16 / 04 / 2024

Ankara'da Mebuskent’in bulunduğu bölge eğitim üssü oluyor!

Ankara'da Mebuskent’in bulunduğu bölge eğitim üssü oluyor!

Aymor Grup tarafından hayata geçirilen Mebuskent’in de bulunduğu Çakırlar Karacakaya Bölgesi, civarda yoğunlaşan ve çoğalmaya devam eğitim kurumları ile şimdiden Ankara’nın belli başlı eğitim üslerinden biri.



Aymor Grup tarafından hayata geçirilen Mebuskent’in de bulunduğu Çakırlar Karacakaya Bölgesi, civarda yoğunlaşan ve çoğalmaya devam eğitim kurumları ile şimdiden Ankara’nın belli başlı eğitim üslerinden biri.

 

Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, projenin eğitim üssü niteliğindeki bir bölgede konuşlanmasının ailelerin tercihinde önemli bir faktör olduğunu belirtti. 


Batıkent Çakırlar’da kurulan Başkent’in yeni yaşam merkezi Mebuskent’in bulunduğu bölge, halen eğitimde olan ve yeni açılacaklarla sayıları hızla artan okullarla, giderek bir eğitim üssü oluyor. 


Aymor Grup tarafından Çakırlar Karacakaya Bölgesi’nde kurulan Mebuskent, civarda yoğunlaşan kamu ve özel eğitim kurumlarına çok yakın bir mesafede yer alıyor. Bölge, son yıllarda açılan ve her gün yenilerinin eklendiği ilk ve orta dereceli okullarla dikkati çekiyor. Eğitim kurumlarının yoğunlaştığı ve çoğalmaya devam ettiği bölge, şimdiden Ankara’nın belli başlı eğitim üslerinden biri olarak niteleniyor. 


Projeyi gerçekleştiren Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ayhan, Mebuskent’te doğa ile iç içe spor, sosyal faaliyetler, yaygın bisiklet kullanımı ve komşuluk ilişkileri ile canlı bir sosyal hayat ortamı oluşacağını bildirdi. Ayhan, çocuklu ailelerin ağırlıkta olacağı Ankara’nın bu yeni yaşam merkezinin, eğitim üssü niteliğindeki bir bölgede konuşlanıyor olmasının da ailelerin tercihinde önemli bir faktör olduğunu ifade etti. 


Ankara’nın yeni gözde yaşam merkezi…

Çakırlar’da 388 dönümlük bir alanda kurulan proje 332 villa ve 10 bloktan oluşuyor. Mebuskent’te, çocuklu ve daha kalabalık aileler için 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yanı sıra, yeni evli çiftler ya da emekliler için de 2+1 daireler bulunuyor. 


“Şehir içinde koca bir şehir” konseptiyle Mart 2013’te inşasına başlanan proje, zengin yeşil alanlar ve farklı sosyal imkânlarla üst düzey bir yaşam kalitesi sunuyor. Şehrin gürültüsü ve kirliliğinden uzaklaşıp yeşile dokunarak yaşamak isteyenlere doğayla iç içe, bol oksijenli bir ortam sunan Mebuskent, halen Türkiye’nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi… Projede toplam yeşil alan oranı yüzde 87’ye ulaşıyor; beton alanların payı yüzde 13’te kalıyor. Zengin bir botanik parkı niteliğindeki yerleşkede her türden toplam 23 bin ağaç bulunuyor ve aile başına 25 ağaç düşüyor. 86 bin metrekareye yayılmış doğal botanik parkı niteliğindeki yeşil alan içinde 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alana sahip spor kompleksleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, 11 oyun parkı ve evcil hayvanlar parkı yer alıyor, ayrıca kreş ve okul bulunuyor. Projede çocuklar için oyun alanları; her yaştaki kişiler için spor imkânı; özel gün, toplantı ve diğer sosyal etkinlikler için özel mekânlar mevcut. Sakinlerine 7/24 kesintisiz güvenlik hizmeti verecek Mebuskent, bulunduğu lokasyondaki gelişmiş ulaşım imkânları dolayısıyla Ankara’yı bir uçtan diğer uca bağlayan güzergâhlara sadece 25 dakikalık mesafede yer alıyor. Mebuskent, tüm bu özellikleriyle Başkent’in yeni gözde yaşam merkezlerinin başında geliyor. Konutların bu yıl içinde teslim edilmesi ile yaşamın başlayacağı Mebuskent, 4-5 bin kişilik bir nüfus barındıracak. 



Geri Dön