26 / 04 / 2024

Ankara'da ofis yatırımları artıyor!

Ankara'da ofis yatırımları artıyor!

Coldwell Banker Gayrimenkul Danışmanı Hüsamettin Yılmaz: "Gayrimenkul danışmanları hukuksal hiçbir mevzuat altında değil. Doğru fiyatı tespit ettikten sonra mülk sahiplerine pazarlama garantisi veriyoruz." dedi



Hüsamettin Yılmaz SPK Lisanslı Gayrimenkul Danışmanı Hüsamettin Yılmaz, gayrimenkul satışları konusundaki sorulan yanıtladı.Gayrimenkulde yüz yıllık geçmişi bulunan ve 2014 yılı dünya sıralamasında zirvede olan Coldwell Bankerde Gayrimenkul Danışmanlığı yapan Yılmaz, herkesin çok yakınında bir gayrimenkul danışmanı olduğunu ancak insanların bunu fark edemediğini söyledi. Danışmanların sadece ev gösterecek ve bulacak kişiler olmadığını belirten Yılmaz, doğru adresin kurumsal gayrimenkul tırmalan olduğunu aktardı. 


HUKUKSAL MEVZUAT YOK

 Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, sektörün sıkıntıları olduğunu vurguladı. Bu potansiyeli elinde tutan danışmanlann, hukuksal hiçbir mevzuat altında olmadığına dikkat çeken Yılmaz, "Emlakçiliği herkes yapabilir. Bir şekilde hiçbir şeyi yapmayan, birazcık çevresi olan insan adresi belli olsun diye ufak bir ofis açıp faaliyet gösterebiliyor. Hiçbir garantileri ve sorumlulukları yok" dedi. 


PORTFÖYÜMÜZ GENİŞ

 Gayrimenkul danışmanları ile emlakçılarrn hep kanştınldığına dikkat çeken Yılmaz, "Emlakçı bulunduğu alana hakimdir. Dolayısıyla alanını biraz genişletmek istediği zaman başka bir bölgedeki emlakçıyı tanıyorsa ona bilgi verir. Oysa ki kurumsal yapıdaki gayrimenkul danışmanı öncelikle gayrimenkulün doğru fiyattan pazara çıkmasını sağlamaktadır. Bir gayrimenkul sahibine danışmanlık hizmeti vereceksek, öncelikle ona mülkü ile ilgili doğru fiyatı tespit etme sorumluluğumuz vardır. Doğru fiyatı tespit ettikten sonra mülk sahiplerine pazarlama garantisi veriyoruz. Mülkünü hangi vasıtalarla kimlere ulaştıracağımızı bir rapor ile sunuyoruz. Dolayısıyla bizim kurumsal firmamızdaki intranet ağına, bırakın Ankara'yı Türkiye çapındaki pek çok gayrimenkul danışmanı o portföye kolayca ulaşabiliyor. Yani emlakçılarda daha dar alanlarda pazarlama imkanı varken, bizim Türkiye çapında herkese ulaştırma imkanımız var" diye konuştu. 


GAYRİMENKUL ARZI FAZLALAŞTI 

Emlak piyasasındaki temel prensibin arz talep meselesi olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: Ankara'da gayrimenkul arzı son yıllarda biraz fazlalaştı. Bizim beklentimiz aslında genel anlamda fiyatların düşmesi olsa da, verilere baktığımızda fiyatların yüzde 20 oranında bir artış gösterdiğini görüyoruz. Yani gayrimenkul fiyatları hiç düşmüyor. Faiz oranlarının düşmesi talebi artıracaktır. Seçim süreçleri insanları yatırımdan ürker hale getiriyor. 


DOĞRU YAŞAM ALANLARI 

Alıcıların daha çok yatırım amaçlı konut aldığını vurgulayan Yılmaz, "Ankara'nın merkezdeki trafik yoğunluğu, keşmekeşliği insanları daha nezih ve site hayatına yöneltiyor. Buna karşılık bu yoğunluğu azaltmanın tek yolu Ankara'yı çevreleyen çevre yoluna doğru yaşam alanlarının kaydınlmasıydı. Büyük projeler insanları bu lokasyona çekmeye çalışıyor. Çevreyolu aksına çekilecek bu yaşam alanlarıyla hem şehir içindeki keşmekeşlik azalacak, hem de insanlar site hayatına geçecek" dedi. 


OFİSE YATIRIM ARTTI 

Ankara'da son 2-3 yıldır ofis furyası yaşandığını anlatan Yılmaz, konuşmasına söyle devam etti: İş merkezlerini bir alana toplama çabası var. Bunun için ağırlıklı olarak yeni siyasi şeklin belirlendiği, şehrin en önemli gelişim aksı olan Eskişehir yolu. Söğüt özü ve Çukurambar tarafında yoğunlaşma var. 


Akşam  Ankara  İnşaat


Geri Dön