23 / 04 / 2024

Ankara'nın en büyük BELMEK binasında sona gelindi!

Ankara'nın en büyük BELMEK binasında sona gelindi!

Ankara Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi’nde hayata geçirilen 7 katlı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu'nun inşaatında sona gelindi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin örnek yerel mesleki eğitim kurslarının sayısını artırıyor.  Ankara Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi’nde inşa edilen 7 katlı  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (BELMEK) binası, Başkent'in 155 ayrı noktasındaki BELMEK’lerin de en büyüğü olmuş olacak.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi yetkilileri, inşaat alanı 6 bin metrekare olan Yenimahalle BELMEK’te, 35 dersliğin yer alacağını belirtti. Konferans ve sergi salonu, açık-kapalı otoparkıyla hizmet verecek binanın inşaatında da sona gelindi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yetkililer, Yenimahalleli kadınlar başta olmak üzere Başkentli tüm kadınların buluşma adresi olacak yeni BELMEK binasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bir bodrum, bir ara kat ve 5 normal kat olmak üzere 7 katlı olarak inşa edilen yeni binada; kapalı otopark, 4 adet dükkan, 6 adet ofis, 35 derslik, bay-bayan mescid, sergi salonu, seminer salonu, iç bahçe, idari ofisler, abdesthaneler ve WC'ler yer alıyor. Led aydınlatma sistemleri ile aydınlatılması planlanan binanın dış cephe kaplaması ise %90 oranında tamamlandı. İç mekanlarda ise sıva, seramik vb. duvar ve döşeme kaplama imalatları devam eden binamızın peyzaj ve diğer tesisat imalatlarını da tamamlayarak, bahar aylarında hizmete açmayı hedefliyoruz.”

 


Geri Dön