26 / 04 / 2024

Ankara'ya yeni metro müjdesi!

Ankara'ya yeni metro müjdesi!

Başkentlilerin özellikle hafta sonları ziyaret ettiği Eymir Gölü’ne EGO seferleri başlıyor. Başkan Mustafa Tuna, Etlik Şehir Hastanesi için de metro çalışması yapıldığını da açıkladı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yeni hükümet sistemine hazırlanan Türkiye'nin Başkenti Ankara'ya yönelik projeleri, şehir hastanelerine ulaşım, AŞTİ ve cep terminaller, eğitim, sağlık yatırımları için imar planlarında değişiklik, Ankapark'ta son durum, dünya başkentlerindeki örneklere benzer meydan çalışması, kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sabah Ankara'ya projeleri anlattı. Başkent'in Türkiye'nin yeni cazibe merkezi olacağını vurgulayan Tuna, Ankapark'ın inşasına yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü, işletmesinin profesyonel ekipler tarafından yapılmasını istediklerini dile getirdi. 

GİRİŞLER PAHALI MI OLACAK?

Ankapark'a giriş ücretlerinin çok pahalı olacağına yönelik iddiaları değerlendiren Tuna, "Henüz bir fiyat belirlenmiş değil. İşletme için ihaleye çıkılacak. Fiyatlara işletmeciler karar verecek. Henüz o aşamaya gelinmedi. Burası cazibe merkezi olacak. Dünya örneklerinde olduğu gibi yurtdışından turistler gelecek. Ticaret ve ekonomiye de katkı sunacak" dedi. 

ŞEHİR HASTANELERİNE ULAŞIM

Şehir hastanelerine ilişkin projenin sürdüğünü de dile getiren Musta Tuna, ulaşımla ilgili güzergahı Sağlık Bakanlığı'nın tespit ettiğini söyledi. Tuna "İnşaatları hızlı şekilde devam ediyor. Diğer kurumların destekleri de yapıcı. Vatandaşların ulaşımı konusunda herkes elinden gelen desteği veriyor" diye konuştu. Tuna, Etlik Hastanesi'ne ulaşımda metrodan başka çare görünmediğini anlattı.
 


Geri Dön