19 / 04 / 2024

Antalya Arena Stadı'nın yüzde 85'i tamamlandı!

Antalya Arena Stadı'nın yüzde 85'i tamamlandı!

Yapımı yılan hikayesine dönen ve temeli önceki yıl atılan yeni stadın inşası, devam ediyor. Stadyum inşaatının yüzde 85'inin tamamlandı.



Stadyum inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığını belirten Akay inşaat 33 bin kişilik Antalya Arena'nın Nisan ayının ikinci yarısında tamamen biteceğini açıkladı. 



Stadyumun Proje Sorumlusu Yaşar Aydın stadın çevre düzenlemesinin ve peyzaj işlemlerinin 1 ayda tamamlanacağının altını çizerek "Bu işlem yaklaşık 1 ayda biter. Şu anda üretimde olan koltukların gelip montajının  tamamlanması da yine 20 gün içinde bitecektir. Artık stadın içinde 'İnce inşaat' dediğimiz alçı, sıva, boya, armatürler ve aydınlatmaların takılması işlemleri yapılıyor. Nisan ayının sonunda tamamen bitmiş şekilde stadımızı teslim edebiliriz" dedi.Nisan ayında stadın teslim edilecek olmasına ve Mayıs ayında resmi açılışının yapılacak olmasına rağmen statta futbol maçı oynanabilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu ifade edildi. Çimin tamamen oturması ve futbol oynamaya elverişli hale gelmesinin 1-2 ayı bulabileceği belirtilirken önümüzdeki sezonun ilk haftasında burada hiç sorun olmadan maçların oynanabileceği açıklandı. Henüz resmi bir açıklama olmasa da Antalya Arena'nın açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılabileceği belirtiliyor.



Antalya Ekspress Gazetesi 


Geri Dön