19 / 04 / 2024

Antalya Kepez'de 137 hak sahibi tapularına kavuştu!

Antalya Kepez'de 137 hak sahibi tapularına kavuştu!

Antalya'nın Kepez ilçesinde 137 hak sahibi Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tapularını teslim aldı. 



Antalya Kepez’de 160 gecekondunun 40 yıla yakın yaşadığı mülkiyet problemi Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi ile ortadan kalktı. Kepez Belediyesi'nde yer alan habere göre; 137 hak sahibine 317 dairenin teslim edileceği Gülveren Kentsel Dönüşümü, planlanan tarihten 1 sene önce bitirilerek Türkiye’nin en hızlı biten kentsel dönüşüm projesi ünvanına sahip oldu. Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde önceki ay noter huzurunda gerçekleşen kura çekilişi ile 137 hak sahibine teslim edilerek 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklindeki 317 dairenin; blok, kat ve daire numaraları belirlendi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de,  Gülveren Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ofisinde buluştuğu hak sahiplerinin bir kısmına tapularını verdi. Tapu mutluluğunu aileleri ile birlikte yaşayan hak sahipleri, 40 senedir bekledikleri hayale kavuştukları için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Antalya Kepez de 137 hak sahibi tapularına kavuştu!

Verdiğimiz sözü tuttuk

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin en önemli sözlerinden biri olduğunu anımsatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “En önemli hayallerimizden birisiydi. Daha sonra Gülveren bizim için hedefe dönüştü. Gülveren’de 40 yılı aşkın devam eden mülkiyet sorunlarını çözecektik,  hem de hemşehrilerimize önemli değer armağan edecektik. Burada onlar konforlu bir yaşamla buluşacaklardı. Bunlar bizim sözümüzdü. Bu sözü mahalle muhtarımıza defalarca tekrarladık.  Bugün geldiğimiz noktada muhtarımıza ve hak sahiplerine verdiğimiz sözü eksiksiz yerine getirmiş olmanın kıvancı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bir diğer mutluluğumuz da Gülveren Kentsel Dönüşün Projesi, Kepez Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği en büyük projelerden birisi ve en büyük ihaledir. Bu kentsel dönüşüm projesinin son derece şeffaf bir ortamda vatandaşımızın, hemşehrilerimizin, Antalya kamuoyunun gözleri önünde yapılmış olması, şeffalık adına, hesap verilebilirlik adına da  önemli bir gelişmeydi. Noter kuralarını da yaklaşık bir ay önce çekmiştik.  Noter kuraları çekildi, tapu işlemleri de bugün itibariyle tamamlandı. Ve bizde bugün ilk tapuları hemşehrilerimize teslim ediyoruz. Söz verdiğimiz süreden 1 yıl öncesinde projeyi tamamladık. Bu mutluluk bize yeter. Bu proje klasik bir Kentsel dönüşüm mantığından çok öte; kapalı otoparklarından, ankastre sistemine, klima tesisatından, otomatik panjuruna kadar bir çok lüks konutta bulunan özelliği burada hemşehrilerimize sunuyor olması açısından da son derece anlamlı. Kazanan Gülveren oldu, kazanan buradaki hemşehrilerimiz oldu. Biz çok mutluyuz. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü hem de vaktinden önce yerine getirdik. Bize güvenenleri biz bugüne kadar hiç yanıltmadık. Gülveren Projesi’nde de bize güvenenleri, inananları mahcup etmedik.” dedi.

Tarihi kentsel dönüşüm 

Türkiye’nin en hızlı bir şekilde tamamlanan kentsel dönüşüm projesi olan Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, inşaat yapımı iş ihalesi, ‘konut yapımı karşılığında arsa satış’ modeli olarak kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle yapılmıştı. İhale Kepez Belediyesi’nin şeffaflık ilkesi gereği yerel TV kanalları ile internet üzerinden canlı olarak yayınlanmış, ihaleyi 48 milyon 500 bin TL. teklifle Pınarlar İş Ortaklığı üstlenmişti.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!


Geri Dön