26 / 04 / 2024

Antalya Kepez'e yeni okullar geliyor!

Antalya Kepez'e yeni okullar geliyor!

Antalya Kepez ilçesine yeni okullar inşa ediliyor. Kepez ilçesinde muhtarlar mahallelerinin eğitim alanındaki yatırım ihtiyaçlarını anlattı. Başkan Tütüncü “Yeni okullar geliyor” dedi...



Antalya'nın Kepez ilçesinde ihtiyaç duyulan yeni eğitim yatırımlarının planlanması amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda eğitim planları ele alındı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Kepez'de ihtiyaç duyulan yeni eğitim yatırımlarının planlanması amacıyla bir toplantı yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün ev sahipliğinde meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan katıldı.

MUHTARLAR ANLATTI

Toplantıda Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile 68 mahallenin muhtarı bölgelerindeki eğitim ihtiyaçlarını anlattı. Mahallelerin okul ihtiyaçlarına değinilen toplantıda, eğitim talepleri dinlendi ve cevaplandırıldı. Başkan Tütüncü, en çok okul arazisi üreten, bu arazilerin hukuki sorunlarını çözen bir belediye olduklarını dile getirdi.

30 ARAZİ BEKLİYOR

Tütüncü, "Şuan okul yapımına başlanılabilecek 23-30 tane üretilmiş arazimiz var. 25-30 okul da mahallerimizin çok acil beklentisi olan okul ihtiyacını karşılıyor" diye konuştu. Kaymakam Özgödek ise "Son 10 yılda ilçemize 100'e yakın okul kazandırıldı. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde de yaklaşık 50 okulun daha kazandırılması gerekiyor" dedi. Milletvekili Uslu ise "Cumhuriyet tarihinden 2003'e kadar yapılan derslik, son 17 yılda inşa edilmiş. 2003-2019 yılları arasında bin 552 derslik yapıldı. Ama hala ilçede dersliğe ihtiyaç var" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Daha sonra Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Konya Temsilciliğinin lise öğrencileri için koordine ettiği Duacı Gençlik Kampı'nda öğrencilerle buluşan Başkan Tütüncü, gençlerin bu ülkenin istikbali ifade ederek eğitime yönelik yatırımların süreceğini vurguladı.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

 


Geri Dön