26 / 04 / 2024

Antalya Mevlana Kavşağı üç katlı oluyor!

Antalya Mevlana Kavşağı üç katlı oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada trafiğin çok sıkıştığı Mevlana Kavşağı’nda üst geçişli bir eklenti yaparak üç katlı kavşak haline getirerek çözeceklerini müjdeledi.




Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, trafiğin çok sıkıştığı Mevlana Kavşağı’nda üst geçişli bir eklenti yaparak üç katlı kavşak haline getirerek çözeceklerini müjdeledi.


Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse,  milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, yapılacak yeni projeleri anlattı


 

Üç katlı kavşak

Başkanı Türel yaptığı konuşmada havaalanı yolundaki trafik sıkışıklığı çözmek için Toptancı Hal’den başlayarak Altınova’dan Havalimanı kavşağına yeni bir yolla bağlanacağını açıkladı.

Yol inşaatına Ocak ayı içinde başlanacağını ifade eden Türel, Mevlana Kavşağı içinse üst geçişli bir eklenti yaparak üç katlı kavşak haline geleceğini söyledi. Türel, Yeşilırmak-Kızılırmak yolundaki üst geçidin altından geçiş yapılacağını, Gazi Bulvarı’nda 1700 metrelik yer altı geçişiyle trafiğin rahatlayacağını belirtti.

 

Arıtma projelerine 50 milyon lira ayrıldı

Kemer, Serik, Manavgat ve Alanya ve çok ciddi arıtma problemleri nedeniyle büyük bir çevre felaketiyle karşı karşıya kalındığını kaydeden Türel, arıtma projelerini tamamlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan 50 milyon lira bütçe ayrıldığını söyledi. Türel, “Arıtma Tesisi projeleri Kasım’da ihaleye çıkacak, en geç Mayıs ayının ortasına kadar hizmete açılacak. Manavgat’ta 50 bin metreküp mevcut kapasiteye bir 50 bin metreküp daha ekleyeceğiz. Serik’e de 10 bin metreküp daha ekleyerek mayıs ayına kadar tamamlamış olacağız” dedi

 

İhale 17 kasım’da

Belediye Hizmet Binası inşaatının tamamlanarak Eylül 2015’te taşınılacağını belirten Başkan Türel, “Binanın yüzde 70’i bizim dönemimizde tamamlanmıştı. Maalesef bizden sonra bir çivi dahi çakılmadı. 17 Kasım’da ihalesini yapacağız” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çekil’de yaptığı konuşmada,  başarılarından dolayı Türel’i  kutlayan Bakan Çelik, “Menderes Türel ile siyasetin çok dışında bir dostluğumuz var. O benim kardeşim, kader arkadaşım, sırdaşım. Kendisini yakından tanıyorum. Kendisi Rio De Janeiro’yu, Londra’yı, Berlin’i rahatlıkla yönetebilecek bir belediye başkanıdır” dedi.

 

Çelik’ten Türel’e övgü dolu sözler

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya’da AK Parti kurulduğundan bu yana, 96 bin üye sayısını 3 buçuk senede 220 bine çıkarmanın ve Antalya’da seçmenin yüzde 14’ünün bugün AK Parti’ye oy vermesinin gurunu yaşadıklarını belirtti. Kongre sürecine girdiklerini dile getirerek, 6 Kasım’da ilçe kongrelerinin başlayacağını, 11 Ocak’ta ise Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla il kongresinin gerçekleşeceğini duyurdu. Konuşmaların ardından

Büyük Birlik Partisi eski İl Başkanı Bekir Bağcı’nın da aralarında bulunduğu AK Parti’ye katılan isimlere rozetleri takıldı.



Antalya'da Haber


Geri Dön