25 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'da binalar Akdeniz renklerine boyanıyor!

Antalya Muratpaşa'da binalar Akdeniz renklerine boyanıyor!

Binalardaki görsel kirliliğin giderilmesi, kent estetiği ve tasarım bütünlüğünün için Muratpaşa Belediyesince Mevlana Caddesi'ne cephe binalarda, 'Binalarımızı Akdeniz renkleriyle boyayalım' sloganı ile başlatılan uygulama tüm ilçede yaygınlaştı.



Muratpaşa Belediyesi'nin 22 bin 265 binada uygulamaya soktuğu dış cephelerin Akdeniz renkleriyle boyanması projesi meyvelerini veriyor. 


Binalardaki görsel kirliliğin giderilmesi, kent estetiği ve tasarım bütünlüğünün için Muratpaşa Belediyesince Mevlana Caddesi'ne cephe binalarda, 'Binalarımızı Akdeniz renkleriyle boyayalım' sloganı ile başlatılan uygulama tüm ilçede yaygınlaştırılmaya başlandı. 


Mevlana Caddesi'ne cephe Kızıltoprak, Yenigün ve Yiiksekalan mahallelerindeki binaların boyanmasını içeren çalışmanın tüm Muratpaşa'ya yaygınlaştırılması için ilçe Belediye Meclisi'nce alınan karar geçtiğimiz aylarda uygulanmaya baştandı. 


GÖRSEL kirlilikle mücadele 


İlçe sınırlan içinde bulunan ruhsatlı, yapı kullanma izin belgesi veya genel iskanı olan tüm yapıları kapsayacak çalışmada binalarının yüzde 8o'ini beyaza boyamak isteyen bina maliklerine, maliyeti belediye bütçesinden karşılanırken, yüzde 20 oranındaki Akdeniz renklerinden oluşan boya hibe olarak veriliyor. 


"proje tuttu..." 

Muratpaşa Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün çalışmaları, ruhsatlı, yapı kullanma izin belgesi veya genel iskanı olan 22 bin 265 binayı kapsayan proje kapsamında özellikle Mevlana Caddesi'ndeki değişim göze çarparken, vatandaşlar bu uygulamanın tüm kent genelinde yürütülmesini istiyor. 


ŞEHRİN imajı değişti... 

Mevlana Caddesi'ne cephe binalarda bir süre önce uygulanmaya başlayan pilot çalışma kapsamında özellikle dış cephesi deforme olmuş, solmuş binalar rengarenk olurken, bu canlılığı gören vatandaşlar projenin olumlu gittiğini söylerlerken, "Özellikle kent estetiğinin sağlanması, görüntü kirliliğinin önlenmesi ve ana caddelerdeki solgun binaların canlı renklerle donatılması son derece iyi oldu. Bu projenin şehre canlılık kattığını görüyoruz." Dediler. 


Yoğunlukta, turkuaz, yeşil ve mor gibi renklerin kullanıldığı "Dış Cepheyi Akdeniz Renkleriyle Boyayalım Projesi" 'nde turkuaz, yeşil ve mor gibi renkler Muratpaşa Belediyesi'nce ücretsiz olarak veriliyor. 


Antalya Son Haber



Geri Dön