27 / 04 / 2024

Antalya'da 1322 konut yeniden inşa edilecek!

Antalya'da 1322 konut yeniden inşa edilecek!

Geçtiğimiz Temmuz ayında Antalya'da meydana gelen yangın nedeniyle hasara uğrayan 1322 konutun yeniden inşası için çalışmalar başladı.



Bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, geçtiğimiz yaz Antalya'da meydana gelen yangın sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yazıcı hasar alan evlerin de yeniden inşa edileceğini dile getirdi.

Yazıcı, Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan ve 10 gün süren orman yangınlarına yönelik "Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını yaşandı. 59 yerleşim yeri etkilendi, konutlar yandı. Evi yananlara yeni eşya için 50 bin liraya kadar ödemeler yapıldı. Evleri yanan vatandaşlarımıza yaşadıkları kırsal mahallelerde yeni konut yapımı çalışmaları devam ediyor. Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğmuş'ta 1322 konut belirlendi. Yaklaşık 400 ahır, samanlık, 54 de iş yeri tespit ettik. Konutları ya AFAD kanalıyla ya da kentsel dönüşüm kapsamında yapmayı planlıyoruz. Vatandaşın yaşadıkları kırsal mahallelerde konutlar yapılacak, ilçelere taşıma söz konusu olmayacak." değerlendirmesini yaptı.

Antalya da 1322 konut yeniden inşa edilecek!

Konutu yanmış ama çeşitli sebeplerden ötürü yer teslimi yapamayan vatandaşlara da mahalle sınırları içerisinde yeni konut inşaatının sağlanacağını dile getiren Yazıcı, "80 metrekarelik tapu var ama evin yeri 120 metrekare, bir kısmı yola giriyor ya da başka bir alana. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Biraz süreç yavaş ilerliyor. Hazine yerlerimiz hazır, hazine ile ilgili sorunların olduğu yerlerde de kamulaştırma yoluna gideceğiz. Hiç yer bulamazsak 2B arazilerinden istifade edeceğiz." dedi.

Antalya'da riskli binalar analiz edilecek!


Geri Dön