28 / 03 / 2024

Antalya'nın altyapısına 104 milyon liralık yatırım!

Antalya'nın altyapısına 104 milyon liralık yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddeleri güzergahında başlattığı yağmur suyu drenaj çalışmalarının yüzde 65’lik kısmı tamamlandı.




Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddeleri güzergahında başlattığı yağmur suyu drenaj çalışmalarının yüzde 65’lik kısmı tamamlandı.


ASAT Genel Müdürlüğü’nün Antalya genelinde başlattığı yağmur suyu alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. ASAT,  Antalya genelinde 104 milyon liralık yağmur suyu drenaj yatırımı yapıyor.  Antalya merkezindeki yağmur suyu hattının yaklaşık 80.5 kilometrelik kısmı Başkan Türel’in 2004-2009 arasındaki ilk döneminde tamamlamıştı. Türel’in yeniden göreve gelmesiyle birlikte 80 kilometrenin üzerine yaklaşık 50 kilometre daha ekleniyor. Kent merkezindeki ana yağmur suyu kanalları 130 kilometreye çıkıyor.  Çalışmalar tamamlandığında şiddetli yağmurlarda yaşanan Antalya’ya yakışmayan göl manzaraları tarih olacak.

25 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

ASAT bu kapsamda, Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinde devasa yağmur suyu drenaj kanalları yapıyor.  Yağmur suyu tahliyesi konusunda kente büyük bir rahatlama getirecek projenin yaklaşık 25 milyon liraya mal olması bekleniyor. Proje ile güzergah boyunca 6 bin 380 metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı imalatı yapılıyor. Çalışmada devasa kutu menfez imalatlarının yanı sıra çeşitli ebatlarda borular kullanılıyor.


İnşaat işlerinin belirlenen süreden erken bitirilmesi ve Antalya halkının mağdur olmaması için yoğun çaba sarf eden ASAT ekipleri, işin yüzde 65’inden fazla kısmını tamamladı. Çok sayıda iş makinesi ve personel tarafından yoğun bir şekilde sürdürülen inşaat çalışmaları vatandaşların takdirini topluyor. Projenin 2017 yılı içerisinde tamamen bitirilip faaliyete geçmesi hedefleniyor.

GELECEĞE YATIRIM

Yağmur suyu çalışmalarının, her geçen gün büyüyen şehir için uzun vadeli bir çözüm sağlayacağını ifade eden ASAT yetkilileri, “Projelerimize sabır ve destekleriyle yardımcı olan Antalya halkı sadece kendileri için değil, çocukları ve torunları için de hayatı kolaylaştıracak önemli yatırımlara şahit oluyor. Yağmursuyu çalışmaları da bunun bir parçası. Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddeleri boyunca devam eden bu hat sayesinde yoğun yağış dönemlerinde hayatı olumsuz etkileyen, verimliliği düşüren birikme ve taşkın sorunları ortadan kalkmış olacak. Vatandaş rahat edecek, esnaf rahat edecek, trafik keşmekeşi yaşanmayacak” diye konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön