27 / 04 / 2024

Antalya'ya bin yataklı şehir hastanesi!

Antalya'ya bin yataklı şehir hastanesi!

Partisinin mitinginde Antalyalılara hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Antalya'ya yapacağımız bin yataklı şehir hastanemizin ihale süreci devam ediyor, inşallah yakında inşasına başlıyoruz." dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez Kapalı Spor Salonu yanındaki Seyhan Bulvarı'nda gerçekleşen partisinin mitinginde Antalyalılara hitap etti.

"Bin yataklı şehir hastanemizin ihale süreci devam ediyor"

16 yılda Antalya'da 38,5 katrilyon yatırım yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 9 bin yeni derslik yaptıklarını, 4 üniversite daha kurarak şehirdeki üniversite sayısını 5'e yükselttiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, yüksek öğrenim öğrencileri için 9 bin 483 yatak kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini ve bu yıl Gazipaşa'da 500 kişilik, gelecek birkaç yılda ise toplamda 4 bin 750 kişilik yeni yurt binaları daha açacaklarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'ya sağlık yatırımı yaptıklarını hatırlattı. Erdoğan, sağlıkta ise 2 bin 312 yataktan oluşan 19 hastaneyle toplam 54 sağlık tesisini Antalya'ya kazandırdıklarını söyledi. Erdoğan, "Antalya'ya yapacağımız bin yataklı şehir hastanemizin ihale süreci devam ediyor, inşallah yakında inşasına başlıyoruz." dedi.

Erdoğan,  TOKİ  vasıtasıyla Antalya'da 4 bin 432 konut projesini hayata geçirdiklerini söyledi. 

409 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Erdoğan, ulaşımı kolaylaştırmak için toplam uzunluğunun yaklaşık 10 kilometreyi bulan 14 tünel yaptıklarına değinerek, "Ya bunların lugatında tünel bile yok. Bay Kemal, Bay Muharrem ne anlar tünelden? Ama bunları biz yaptık." diye konuştu.

"Biz söz verince yaparız"

"Biz söz verince yaparız, onlar ise vadettiklerini unuturlar, üstüne bir de sizi evdeki bulgurdan ederler, aramızdaki fark bu." diyen Erdoğan, bir diğer vaadlerinin de kentsel dönüşüm projelerinde olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük ve en sorunsuz kentsel dönüşüm projesinin Kepezaltı ve Santral mahallelerinde hızla devam ettiğini söyledi. Erdoğan, bunun on misli büyüklüğündeki Çalkaya'da 'yık-yap' ile değil, farklı bir yöntemle kentsel dönüşüme başlayacakları belirtti. 

Erdoğan, Çalkaya'ya da müjde verdi. Erdoğan, Çalkaya'daki 11 bin 726 vatandaşın tapuları üzerindeki şerhlerin kaldırılacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece buradaki sorunun kendiliğinden çözülmesinin önünü açmış olacaklarını ve bu projeler tamamlandığında Antalya'nın taşı, toprağının "altın" olacağını vurguladı.


Geri Dön