14 / 05 / 2024

Araba alacaklara kötü haber! Euro yükseldi, araba fiyatlarına büyük zam geldi

Araba alacaklara kötü haber! Euro yükseldi, araba fiyatlarına büyük zam geldi

Otomobil almak isteyenler, otomobil almak için matrah düzenlemesini bekleyenlere kötü bir haber geldi. Euro’daki yükseliş üzerine araba fiyatlarına kasım ayı ortasında zam yapıldı.



Son dakika: Euro’da yaşanan hareketlilik araç fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Kasım ayı başında 18.20 lirayı gören Euro kuru hızla yükselişe geçti ve 19 liranın üzerine çıktı. Kurdaki bu artış otomobil fiyatlarına da hızla yansıdı. Bazı markalar kasım ayı ortasında yüzde 5'e yakın zam açıkladı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

EURO YÜKSELDİ, ARABA FİYATLARI HIZLA UÇTU

Rusya-Ukrayna savaşı, çip ve enerji krizi gibi nedenlerin otomobil üretimini sekteye uğrattığı biliniyor. Üretim azaldıkça otomobil fiyatları da artmaya devam ediyor.

Otomobildeki son artışın nedeni ise euro kurundaki hareketlilik. Kasım ayı başında 18.20 lirayı gören Euro, hızla yükselerek 19.22 lira seviyelerini gördü. Euro’daki bu yükselişin ardından bazı otomobil markaları son bir haftada yüzde 5 oranında zam yaptı.

OTOMOBİL FİYATLARI NE KADAR YÜKSELDİ?

1 Kasım'da 559 bin lira olan bir araç 18 Kasım'da 573 bin liraya yükseldi. 1 Kasım'da 928 bin lira olan bir araç da 18 Kasım 938 bin lira oldu. 1 Kasım'da 475 bin TL olan başka bir araç da 18 Kasım'da 487 bin liradan satışa sunuldu. Şu ana kadar zam yapmayan markaların önümüzdeki günlerde yeni fiyat listelerini açıklaması bekleniyor.

 


Geri Dön