25 / 04 / 2024

Araç sahiplerini bu kez sevindirecek haber! Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim geliyor

Araç sahiplerini bu kez sevindirecek haber! Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim geliyor

Akaryakıta art arda gelen zamlardan sonra araç sahiplerini bayram sonrası sevindirici bir gelişme bekliyor. TBMM’de görüşülecek olan torba yasa teklifinin kabul edilmesi halinde akaryakıt fiyatlarındaki KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasıyla benzin ve motorine gelecek indirim belli oldu.



Brent petrol varil fiyatı Ramazan Bayramı’nın 1. Gününde 105 dolara kadar indi. Son zamların ardından 20 lirayı aşan akaryakıt fiyatları araç sahiplerini isyan ettirdi. Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, akaryakıta art arda gelen zamları TBMM’nin gündemine taşıdı.

Akaryakıt fiyatlarındaki zamların ardından 20 TL sınırını aşan benzin ve motorin, araç sahiplerinin zor durumda kalmasına neden oldu. istanbul ve Ankara başta olmak üzere toplu ulaşım ile birlikte otobüs fiyatları da bayram öncesinde zamlandı.

 Araç sahiplerini bu kez sevindirecek haber! Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim geliyor

Bu süreç içerisinde yaşanan dalgalanmayla beraber motorin ve benzinin litresi 20 lirayı yaşarken LPG’nin pompa fiyatı da 12 lira sınırına kadar yaklaştı.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte mağdur durumda kalan araç sahipleri bir an önce zamların geri çekilmesi yönünde görüş belirtirken Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi komisyona iletildi. Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi olması durumunda benzin ve motorin fiyatlarına ortalama olarak 7 liralık bir indirim yapılacağı iddia edildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön