25 / 04 / 2024

Arapların yeni gözdesi Yalova!

Arapların yeni gözdesi Yalova!

Arap ülkelerinin vatandaşları Türkiye'de konut ve arsa satın almak için özellikle Yalova'yı tercih ediyor. Kentte konut fiyatları artarken, Arapça ilan ve tabelalarının sayısı ise patladı.



Arap ülkelerinin vatandaşları Türkiye'de konut ve arsa satın almak için özellikle Yalova'yı tercih ediyor. Kentte konut fiyatları artarken, Arapça ilan ve tabelalarının sayısı ise patladı. BİRLEŞİK Arap Emirlikleri, Katar, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin vatandaştan Türkiye'de konut ve arsa satın almak için özellikle Yalova'yı tercih ediyor. Kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da bu ilgi nedeniyle sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı. Kentteki Arapça ilan ve tabelalarının sayısı ise adeta patladı. Yalova Emlak Komisyoncuları Demeği Başkanı Hayrettin Yılmaz, Arapların son yıllarda Yalova'da büyük yatırımlar yaptığını söyledi. 


SAHİLİN YÜZDE 20'SİNİ ALDILAR 

Yılmaz, Yalova'nın turizm memleketi olduğu için tercih edildiğini dile getirerek, "Yalova'ya Katar, Dubai, İran, Irak ve Suriye'den talep çok. Katar ve Dubaili Araplar zengin ve üst tabaka olduğu için daha çok Yalova'nın merkezi, Çiftlikköy, Koruköy, Çınarcık ve Armutlu'daki sahil kısımlarını tercih ediyorlar. Su ana kadar tahminlerimde yanılmıyorsam, Araplar sahil kısımlarının yüzde 20'sinin daire ve arsalarının alımını yapmıştır" diye konuştu. Arap yatırımcının ilgisini çekmek için tabela ve emlak ilanlarının artık Arapça da yazıldığını ifade eden Yılmaz, "Yalova'da artık tüm emlakçıların camlarında Arapça yazı var" ifadelerini kullandı. 


Vahdet Gazetesi


Haber Yalova Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Seçimlerin ardından Arap yatırımcıların Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırımlarda artış gözlenirken, Arap yatırımcının en çok tercih ettiği iller sıralamasında Yalova yine ilk sıralarda yer aldı.  Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %23,8 artarak 2 bin 236 oldu. Yalova ekim ayı istatistiklerine göre yabancılara gerçekleştirilen 118 konut satışı ile dördüncü sırada yer aldı.Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim 2015'te ilk sırayı 780 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 567 konut satışı iie Antalya, 136 konut satışı ile Bursa, 118 konut satışı ile Yalova, 103 konut satışı ile Aydın ve 102 konut satışı ile Muğla izledi. 

Başta Irak, Sudi Arabistan, Rusya, Kuveyt ve İngiltere olmak üzere yabancı yatırımlarının artış gösterdiğini belirten Keller VVilliams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol;"Siyasi belirsizlik ve Türkiye genelinde yaşanan terör olayları yabancı yatırımcının da bir dönem beklemede kalmasına sebep olmuştu. TÜİK'in Ekim ayı rakamlarını incelediğimizde yabancı yatırımcıya satışın bir önceki aya oranla yüzde 27, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 24 arttığını görüyoruz. 

Yüksek standartlarında yükselen projeler ve bu projelerin dünya çapında dev organizasyonlarda tanıtılması yatırımcının gözünü Türkiye'ye çevirtti. 

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul başta olmak üzere Antalya, Bursa, Yalova, Aydın ve Muğla yabancı yatırımcıların ilgisini çeken illerin başında geliyor" dedi. 


Yalova


Geri Dön