26 / 04 / 2024

Arazi kredisi nasıl alınır?

Arazi kredisi nasıl alınır?

Taşınmaz sahibi olmak isteyenlere sunulan kredi avantajları arasında arazi kredisi de bulunuyor. Peki arazi kredisi nasıl alınır? Hangi bankalar arazi kredisi verir? İşte arazi kredileri..



Arazi kredisi nasıl alınır?

Taşınmaz sahibi olmak isteyenlere sunulan kredi avantajları arasında arazi kredisi de bulunuyor. Bilindiği üzere, kimi bankalar imarlı olmayan arsalara arsa kredisi vermiyor.


Ancak, arazi kredisi adı altında, arazi sahibi olmak isteyenlere finans desteği yapılıyor. Arazi kredisi veren bazı bankalar ve kredi koşulları şu şekilde sıralanıyor:


Ziraat Bankası

Arazi kredisi kapsamında:

Üzerlerinde birlikte mülkiyetin söz konusu olduğu tarım arazilerindeki hisse paylarının diğer hissedarlar tarafından satın alınması;


Hisseli olup olmadığına bakılmaksızın bitişik arazilerin satın alınması amacıyla yatırım kredileri bulunuyor.


Şeker Bankası

Arazi Edindirme Kredisi:

Şekerbank’ın çiftçilerinin ve zirai alanda faaliyet gösteren firmaların tarım arazisi ya da kurulu tarım işletmeleri alımlarının finansmanı için uygun faizli ve esnek ödeme koşullu Zirai Kesime İşletme ve arazi edindirme kredisidir. 


Dağınık ve parçalı arazilerin birleştirilerek tarımsal işletmelerin ekonomik büyüklüğe ulaştırılması, hisseli tarım arazilerindeki hisse paylarının birleştirilmesi ya da hisseli olup, olmadığına bakılmaksızın bitişik olan ya da olmayan tarım arazilerinin satın alınmasına yönelik bir kredi olup, 60 aya kadar yılda bir ödeme ile satın alınacak tarla ve/veya tarlaların ekspertiz değerinin %50’sine oranında kredi kullandırılabilmektedir. Gerçek ve tüzel kişi üreticilere kullandırılır.


Denizbank

Arazi Alım Kredisi, tarımsal işletmelerin, tarımsal faaliyetlerini sürdürmek için yeni alacakları arazi bedelinin finanse edilmesine yönelik 60 aya varan vade imkanı ile tahsis edilen kredilerdir. Ekspertiz değerinin azami %50’si oranında kredi kullanabiliyor.


Vakıfbank

2/B Arazisi Alım Kredisi ile;

Peşin satın alınma nedeniyle rayiç bedelin %44’ü oranında indirim imkânından faydalanabilirsiniz.


Not: Yukarıda belirtilen bankalar ve koşulları, bankalar tarafından değiştirilebilir. Bu nedenle güncel bilgiler için banka ile iletişime geçilmeli.


İmarlı arsa için kredi nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön