16 / 04 / 2024

Arnavutköy yaşanılabilir merkez haline geliyor!

Arnavutköy yaşanılabilir merkez haline geliyor!

506 km² yüzölçümü, 230.000 kişilik nüfusu, doğal güzelliği, İstanbul merkeze yakınlığı, yeni ulaşım ağı içindeki konumu, 3. Havalimanı, ilçeden geçmesi muhtemel Kanal Projesi, Arnavutköy’ü dünyaya açacak.



506 km² yüzölçümü, 230.000 kişilik nüfusu, doğal güzelliği, İstanbul merkeze yakınlığı, yeni ulaşım ağı içindeki konumu, 3. Havalimanı, ilçeden geçmesi muhtemel Kanal Projesi, ilçeye gelecek 2 farklı yönde Vezneciler ve Halkalı Metrosu ile Fuar ve Kongre Merkezi, Arnavutköy’ü dünyaya açacak.


Nitelikli yaşam açısından İstanbul’un cazip ilçelerinden biri olan Arnavutköy, doğal güzellikleri ile İstanbul’un nefes alan ilçelerinden. Gelişen ve değişen şehircilik anlayışı, doğal güzellikleri, deniz turizmi ve İstanbul’un gözde ilçelerinden biri haline gelmesiyle sürekli göç alması, Arnavutköy İlçesini yaşanılabilir bir merkez haline getiriyor.


Yaşayan Şehir Parkları İnşa Edildi


Büyük ölçekli ve birden çok mahalleye hizmet veren bölge parkları sayesinde, vatandaşlar günün yorgunluğunu atarken çocuklarda eğlencenin tadına varıyor. İlçe halkının ve çevre ilçelerdeki vatandaşların yararlanabileceği parklar hafta sonları ailelerin akınına uğruyor. Sosyal ve kültürel alanda vatandaşlara katkısı olan parklar içerisinde; çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru, futbol ve basketbol sahaları, tenis kortları, kültür merkezi, cafe ve restaurantlar yer alıyor.


Vefa Borcumuzu Ödüyoruz


Arnavutköy Belediyesi’nin desteği ile yapılan Hadımköy VEFA Konutları, Arnavutköy’deki kamu personellerinin yüzünü güldürüyor. Yeni yapılan planlar ile toplu konut alanları oluşturulan Arnavutköy’de, modern yaşam alanları yükselmeye başladı.  TOKİ  ve KİPTAŞ gibi toplu konut alanlarında, yeni konut imalatlarının satışının herkese  açık olmasından dolayı; Arnavutköy Belediyesi’nin iştirak firması ARAŞ Arnavutköy İnşaat Yatırım, Maliki Nazmi Akpınar Proje ve İnşaat ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş  arasında işbirliği protokolü imzaladı.


MODERN YAŞAM ALANLARI


TOKİ ve KİPTAŞ gibi toplu konut alanlarında, yeni konut imalatlarının satışının herkese  açık olmasından dolayı; Arnavutköy Belediyesi’nin iştirak firması ARAŞ Arnavutköy İnşaat Yatırım, Maliki Nazmi Akpınar Proje ve İnşaat ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş  arasında işbirliği protokolü imzaladı.


Kapalı pazarlar hayata geçti


Yaşam Merkezleri ile adından sıkça söz ettiren Arnavutköy Belediyesi, Kapalı Pazar alanlarını hayata geçirdi. İlçe de birçok yenilik yapan Arnavutköy Belediyesi, hız kesmeden modern yaşam merkezlerini Arnavutköy’e kazandırmaya devam ediyor. İçerisinde; spor alanları, otopark ve kurban kesim alanları olan Kapalı Pazar alanları, kısa sürede Arnavutköylüler'in hizmetinde oldu.


Huzurlu bir ortam


Arnavutköy Belediyesi geliştirdiği şehir parkları projelerinde; konut yaşamına uygun, vatandaşların aileleri ile beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri parklar inşa ederek, vatandaşların gönül rahatlığıyla gelecekleri ve dinlenebilecekleri bir ortam hazırlıyor. Vatandaşlar şehir yaşantısından uzaklaşarak doğal bir ortamda vakit geçirebilmelecekler.


Doğayla iç içe


‘Hobi Bahçesi’ alanlarının her biri 78 m²’den oluşuyor. Arnavutköy Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Hobi Bahçesi Projesi’, aynı zamanda meyve ve sebze fidelerini temin ederek sofralarınızda kendi ürünlerinizi tüketebilmeniz için de imkân sunuyor. Aileniz ile güzel vakit geçirebileceğiniz ve aynı zamanda doğa ile iç içe ruhunuzu dinlendirebilme imkânı bulacağınız bu projeden yer temin edebilmek için, sadece kimliğiniz ile Arnavutköy Belediyesi Merkez Hizmet Binası’na uğramanız yeterli oluyor.


Çok yönlü yönetim kampüsü


Arnavutköy Belediyesi tarafından 80.000m²'lik alan üzerine yaptırılan "Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi" tüm hızıyla yükselmeye devam ediyor.


Arnavutköy’deki dağılmış yönetim merkezlerini bir arada toplamak için geçen sene temeli atılan Arnavutköy Yönetim Merkezi ve Kent Meydanı, tüm hızıyla yükselmeye devam ediyor. İçerisinde Belediye Hizmet Binası, Evlendirme Dairesi, Kültür Merkezi, Hastane Binası ve Ticaret Yapıları ile Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü Binalarından oluşan yapı, kısa süre içerisinde tamamlanacak. 


Dev Yönetim Kampüsü


Yönetim Merkezi Alanı, Arnavutköy İlçesi’nin kamu hizmetlerinin yer alacağı gibi yeşil alan ile birlikte meydan ihtiyacını da karşılayacak. Bu alanda kent merkezi içinde olması gereken kaymakamlık, adliye, belediye, tapu, nüfus müdürlüğü, kültür merkezleri gibi fonksiyonlarla birlikte kentsel tasarım ölçeğinde yerleşmenin kamusal meydanı yer alacak. “Arnavutköy Yönetim Merkezi ve Kent Meydanı” üç tarafı yollar ve bir tarafı eğitim alanı ile çevrili olan, 80.000m²' den büyük arazi, hemen yanı başında yer alacak olan eğitim kampüsünün de varlığı düşünülerek aktif bir kent parkı olarak ele alındı. Arazinin doğu ve batı köşelerini birleştiren yaya yolu çevresinde yer alan yapılar yönetim merkezi kampüsünü içerisinde yer alacak. Doğu tarafında yerleşen belediye ve batı tarafına yerleşen kaymakamlık yapıları ve önlerindeki meydanlar abartısız ama temsil gücü yüksek mekanlardan oluşuyor. “Arnavutköy Yönetim Merkezi ve Kent Meydanı” servis girişi, otopark girişi, emniyet ve zabıta gibi yoğun araç kullanımı olan yapıların araç girişleri ile toplu ulaşım ya da özel araçla gelişleri, yapıya uygun inşa ediliyor.


Trafik Sorun Olmayacak


Bölgede Konut Projeleri ile Yeni Yerleşim Birimleri yapılması, Durusu-Karaburun güzergâhının turistik önemi, ilçedeki piknik ve dinlenme alanlarının ve sanayi tesislerinin yoğunluğu dikkate alındığında Güney Çevre Yolu üzerindeki araç trafiği; Arnavutköy Merkez’e girmeden, Güney Çevre Yolu sayesinde transit geçişle sağlanacak. Güney Çevre Yolu; Arnavutköy Devlet Hastanesi arakasından başlayarak, Haraççı Kavşağına kadar sürecek. 


6 şeritli çevre yolu olacak


1. Etap olarak belirlenen bölüm 3 km’lik bir uzunluğa sahip. 30 metre genişliğinde olacak çevre yolu; 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şeritli olacak. İdari, sosyal ve ticari alanların yoğun olduğu Mehmet Akif Caddesi'ndeki trafiği rahatlatacak olan Güney Çevre Yolu, 3 viyadük üzerine inşa edilecek. 350 takvim günü içerisinde bitirilmesi planlanan Güney Çevre Yolu, Arnavutköy’ün trafik yükünü büyük oranda azaltacak.


Akşam


Geri Dön