24 / 04 / 2024

Arnavutluk'tan 500 konut inşası için Türkiye'ye teşekkür!

Arnavutluk'tan 500 konut inşası için Türkiye'ye teşekkür!

Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, ülkede geçtiğimiz yıl yaşanan deprem sonrasında 500 konut inşa etme taahhüdünü uygulamaya alan Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.



Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Kurbin Belediyesine bağlı Laç bölgesinde 500 konutun inşasının sürdüğü alanda incelemede bulundu. Ahmetaj'a Kurbin Belediye Başkanı Majlinda Cara ve inşaat çalışmalarında bulunan Albayrak şirketi temsilcileri eşlik etti.

CNN Türk'te yer alan habere göre; yetkililerden bilgi alan Ahmetaj, buradaki konuşmasında, bölge halkı için önemli bir gün olduğundan bahsederek, "Hükümet olarak bizim için bugün verilen sözün tutulduğunu onayladığımız bir tarihtir. Bir sene içinde vatandaşlara anahtarlarını teslim etmek üzere tekrar geleceğiz." dedi.

- "Verdiği sözü tuttuğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum"

Bu kapsamda konutlar, kamuya açık alanlar, ticaret merkezi ve okul inşa edileceği bilgisini yayınlayan Ahmetaj, "Türk halkına, Türk hükümetine, şahsım ve Başbakan Edi Rama ile sürekli temas halinde olan (Türkiye Çevre ve) Şehircilik Bakanına tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki de verdiği sözü tuttuğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kurbin Belediyesi Başkanı Cara da bölgenin yaşadığı zorluğun ardından normal hayata dönülmesi için bir adım atıldığından bahsederek, şunları söyledi: "Kurbin sakinlerinin normal hayatlarına dönmeleri için verdikleri tüm desteklerden dolayı Türk halkı, Türk hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya kalbi teşekkürlerimi iletiyorum." 

Albayrak şirketi temsilcisi Servet Birgören ise dost ve kardeş ülke Arnavutluk'ta olmaktan gurur duyduklarından bahsederek "Depremin olumsuz etkilerini en iyi bilen ülke herhalde Türkiye'dir. İnşallah bir yıl içinde bu projeyi bitireceğiz. Bu benim ve Albayrak firmasının sözüdür." açıklamasında bulundu.

Arnavutluk'ta konut inşaat süreçleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla  TOKİ  Başkanlığı'nca gerçekleşiyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 500 konut inşası talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta geçtiğimiz yılın 26 Kasım tarihinde meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için 500 konut inşası talimatı vermiş, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği protokole imza atmıştı.

Arnavutluk'ta yaşanan 6,3 büyüklüğündeki depremde 50'den fazla kişi yaşamını yitirmişti, 900'den fazla kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 17 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, depremden 200 binden fazla kişi etkilenmişti.


Geri Dön