26 / 04 / 2024

Arnavutluk'tan 500 konut inşası için Türkiye'ye teşekkür!

Arnavutluk'tan 500 konut inşası için Türkiye'ye teşekkür!

Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, ülkede geçen sene yaşanan depremin ardından 500 konut inşa etme taahhüdünü uygulamaya koyan Türkiye'ye teşekkür etti.



Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Kurbin Belediyesine bağlı Laç bölgesinde 500 konutun inşasının devam ettiği alanda incelemeler yaptı. Ahmetaj'a Kurbin Belediye Başkanı Majlinda Cara ve inşaat çalışmalarında yer alan Albayrak şirketi temsilcileri de eşlik etti.

Yetkililerden konuyla ilgili bilgi alan Ahmetaj, buradaki konuşmasında, bölge halkı için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Hükümet olarak bizim için bugün verilen sözün tutulduğunu onayladığımız bir tarihtir. Bir sene içinde vatandaşlara anahtarlarını teslim etmek üzere tekrar geleceğiz." değerlendirmesini yaptı.

- "Verdiği sözü tuttuğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum"

Bu kapsamda konutlar, kamuya açık alanlar, ticaret merkezi ve okul inşa edileceği bilgisini veren Ahmetaj, "Türk halkına, Türk hükümetine, şahsım ve Başbakan Edi Rama ile sürekli temas halinde olan (Türkiye Çevre ve) Şehircilik Bakanına tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki de verdiği sözü tuttuğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kurbin Belediyesi Başkanı Cara da bölgenin yaşadığı zorluktan sonra normal hayata dönülmesi için bir adım atıldığını dile getirerek, "Kurbin sakinlerinin normal hayatlarına dönmeleri için verdikleri tüm desteklerden dolayı Türk halkı, Türk hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya kalbi teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Albayrak şirketi temsilcisi Servet Birgören ise dost ve kardeş ülke Arnavutluk'ta olmaktan gurur duyduklarını belirterek "Depremin olumsuz etkilerini en iyi bilen ülke herhalde Türkiye'dir. İnşallah bir yıl içinde bu projeyi bitireceğiz. Bu benim ve Albayrak firmasının sözüdür." dedi.

Arnavutluk'ta konut inşaat süreçleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla  TOKİ  Başkanlığı tarafından yapılıyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 500 konut inşası talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta geçen sene 26 Kasım tarihinde yaşanan depremin hemen ardından depremzedeler için 500 konut inşası talimatı vermiş, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği protokolü imzalanmıştı.

Arnavutluk'taki 6,3 büyüklüğündeki depremde 50'den fazla kişi yaşamını yitirmiş, 900'den fazla kişi de yaralanmıştı. Yaklaşık olarak 17 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, yaşanan depremden 200 binden fazla kişi etkilenmişti.

 

Arnavutluk'a afet konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandı!

Geri Dön