24 / 04 / 2024

Arsa vergisi nereye ödenir?

Arsa vergisi nereye ödenir?

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından devlete ödenen bir vergi türüdür. Her sene ödenmesi gereken arsa vergisi ödemeleri taksitli olarak yapılabiliyor. Peki, arsa vergisi nereye ödenir?



Arsa vergisi nereye ödenir?

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından devlete ödenen bir vergi türüdür. Her sene ödenmesi gereken arsa vergisi ödemeleri taksitli olarak yapılabiliyor. 


İki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisinin ilk taksit ödemeleri bu ay itibarıyla başladı. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak olan arsa vergisi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.


İsteyen arsa vergisi mükellefleri, bu vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebilecek. Arsa vergisi ilk taksit ödemeleri için son gün 31 Mayıs. Peki arsa vergisi nereye ödenir?


Arsa vergisi ödeme yeri..

Vergi ödemeleri, söz konusu arsanın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak arsanın bir başka şehirde olması halinde ödeme tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Buna karşın söz konusu belediyenin e-belediye sistemini kullanması halinde, ödemeler internet üzerinden online olarak da yapılabiliyor.



Arsa vergisi 2014 oranları!


Geri Dön