26 / 04 / 2024

Arslan Keskin: Bornova'ya Atakule benzeri bir bina yapılabilir!

Arslan Keskin: Bornova'ya Atakule benzeri bir bina yapılabilir!

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin, "Bornova, İzmir'in kapısı, Bornova'ya değer katan projeler getirmek lazım. Örneğin Bornova'ya Atakule benzeri bir bina yapılabilir. Bunlar Bornova'nın prestijini artıracak projelerdir" dedi.




Yenigün TV'de yapılanan Belma Şahanemin sunduğu 'Ege'nin Gündemi' adlı programın konuğu AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin oldu. Gündeme dair sorulan yanıtlayan Keskin, ilçesinin sorunlarını anlattı. Keskin "Bornova'ya katma değer üreten projeler getirmek lazım. Örneğin bir teleferik konulabilir. Uzun süredir maalesef teleferiğimiz çalışmıyor. Bu Bornova'ya yapılabilir. Bu birçok bölgeye hizmet edebilir. Örneğin Bornova'ya Atakule benzeri bir yapı yapıp, sahili görebilecek, körfezi görecek bir proje de konulabilir. Bunlar Bornova'nın prestijini artıracak projelerdir. Aynca dalçık yönetimiyle Bornova'da trafiği rahatlatacak çok bölge var. Bunların hepsini tespit ettik. Mesela Ege Üniversite'si kavşağı. Zaten herkesin çile çektiği bir bölge. Bornova merkeze ve sanayi kavşağına da aynı zamanda dalak yapılabilir. Aynca Türkiye'de 3 büyük ilde insan başına düşen en çok yeşil alan İzmir'de. Genel seçimlerden birinci çıkıp, 2019 yerel seçimlerinde de belediye yönetiminde parti bayrağımızı dalgalandırarak vatandaşa hak ettiği hizmetleri sunacağız" dedi. 


Çalışmalarımızın meyvesini alacağız  

İlçe olarak seçim çalışmalannızdan bahseder misiniz? 

İlçe olarak akif ve planlı çalışıyoruz. Sivil toplum kuraluşlan (STK) ve mahalle muhtarlarımızı ziyaret ettik. İl Başkanlığımızın yaptığı programda, vekillerimiz ayn seçim çalışmalarında, ilçe başkanlığı ayn programda bulunacak. Bornova 403 bin nüfusa sahip büyük bir metropol ilçe. Tek bir ekiple hiçbir yere yetişme şansımız yok. Kaç ekiple tüm sivil toplum kuruluşlarına ulaşacağız? Kapı kapı, ev ev herkesi ziyaret ediyoraz. Bu çalışmanın da mutlaka bizlere faydası olacaktır. 


Milletvekili aday profilini nasıl buluyorsunuz? 

Biz 13 yıldır bu ülkeyi idare eden çok büyük bir partiyiz. Dünyanın en büyük SKT'lerina sahip biı- partiyiz. Aday seçiminde Genel Merkezimiz çok ciddi kriterlerde seçim yaptılar. Çok iyi seçilmiş bir liste hazırlandı. Adaylarımızla biz başanyı yakalayacağız. Her gün vekil adaylarımızla sahadayız. İcraatçı Bakanımız Veysel Eroğlu'nun  İzmir  için çok güzel projeleri var. Kendisinin pozitif enerjisi teşkilatımıza yansıyor. Bornova üçe Teşkilatı olarak sabah erken satlerde önce ilçe toplantısı yaparak güne başİıyoruz. Ve sahaya iniyonız. Gece geç saatlere kadar yaptığımız çalışmalan raporlayarak günü bitiriyoruz. Kısa biı- süre kaldı. Çalışmalarımızın meyvesini alacağımıza inancımız tam. 


Yol, trafik ve otopark 

Biraz da ilçenizin sorunlarını konuşalım? Bonıova'nm sorunları nelerdir? 

izmir'in genelinde olduğu gibi ilçemizde de bir çok soran var. Sürekli sahada vatandaşımızın nabzını tutuyoınz. Vatandaşlarımız özellikle belediyelerle ilgili soranları bizlere iletiyorlar. 

İlçemizde yol soranu var. Kenar mahallelere gittiğimizde Çamdibi ve Altındağ'da ciddi yol soranu var. Örneğin Karacaoğlan Mahallesi'nde birkaç evin istimlağı yapılmadığı için bir mahallemizin yolu yok. Altındağ'ın arkalarında Serintepe Mahallesi'ne ana caddelerden araçla girmek mümkün değil, bu nedenle buradaki esnaf son derece mağdur durumda. 


Trafik ve otopark sıkıntısı var.2014 istatistik verilerine göre İzmir'de yaklaşık biı- milyon 108 bin araç var. Otopark sayısı ise 11 bin. Dolayısıyla insanlar otopark yetersizliğinden araçlarını ana yola park etmek zorunda kalıyor. Bu konu hakkında bizim önerilerimiz de oldu. Bornova Merkez veya Büyük Park'ın altında büyük bir alan var. Bu alanın altına otopark yapılabilir. Mesleğim inşaat mühendisliği olduğu için çok rahat bir şekilde yapılabileceğini biliyoram. Hatta Karşıyaka'da yapıldı bu... Bu soran yerel belediyeler tarafından çözümlenebilir. 


Otopark sayısı artırılmalı. Sadece bu yüzden biz ilçe binamızı taşıdık. Soranlarımızı belediye meclis üyelerimiz meclis toplantılarında gündeme getiriyorlar. Diğer taraftan ulaşım soranu, aktarmalı sistem sıkıntılı... Yaşlılarımızdan bu yönde şikayetler var. 


Dönüşüm mağduriyet yaratmamalı 

Kentsel dönüşümle ilgili hükümetimiz yaklaşık 2 yıl önce projeyi açıkladı. Fen, mühendislik, yapı kuralına uymayan yapı ve binaların yenilenmesi amacıyla çalışma başlattı. İzmir'de belediyeler çok fazla bu konunun öncüsü olmuyor. Belediyeler işi özel sektöre yönlendirseler, çok kısa sürede bu konu çözümlenecek. İlçemizdeki sorunların ana temeli imar sorunu... İyi bir iıııar ve i vi bir kentsel dönüşümle soranlar çözülebilir. Vatandaş mağdur edilmeden, bir çözüm önerisi götürmek, tekrar kenti yenilemek gerekir. 


"Belediyeler aktif olmalı"

İmar durumu ciddi bir problem. Örneğin Bornova'da köşe başında bir arazimiz var. Başka imarlı alaıı olmadığı içiıı herkes o arsaya göz dikiyor. Özellikle müteahhitler, çünkü bir şekilde sistemi çevirmek zoranda, çalıştırdığı insanlara ekmek vermek zorandala. Dolayısıyla herkes o arsaya gidiyor. Başka arsa yok. Olmadığı için de çok büyük oranlarda o arsayı alıyor, ev yapıyor ve yüksek paralardan satıyor. Bu abaya kadar yansıyor. 200 bin liraya da alabilirsin, 500 biıı liraya da alabilirsin. Eğer müteahhitlerin ve diğer vatandaşlarımızın alternatif bir yeri olsa, vatandaşın cebinden çok para çıkmamış olur. Özellikle bela! iyelerin imarlı bölge oluştunnada, biraz daha aktif rol oynaması lazım. Bu sadece Bornova Belediyesi'nin işi değil aıııa Büyiikşehir Belediyesi ile bir proje içerisine girebilirler. Diğer taraftan belediyeye giden projelerimiz geç teslim ediliyor, geç ruhsat veriliyor. Bu konuda zaten bize hep sıkıntı geliyor. Biı- yatırıma gittiği zaman belediyenin ona gereken kolaylığı sağlaması lazım. Ve yatırımcının önünü açması gerekir. 


"Düğün salonu ve pazar yeri yok" 

Düğün salonu sıkıntısı var. Özellikle Naldöken Bölgesi'ııde vatandaşlardan böyle bir talep geliyor. Benim oturduğum İnönü Mahallesi'nde yine pazar yeri sıkıntısı var. Tamamen toprak bir arazi üzerinde pazar kuruluyor. Kapalı bir pazar yeri yapılması tüm vatandaşlarımızın isteğidir. Bu soranlarla ilgili belediyelerle de görüşüyoraz. Meclis üyelerimiz de bunu dile getiriyor.


Bornova'da Küçükpark var.Küçükpark'ta herkes bilir ki oranın bir esnafı var, hele ki kafeler sokağında. Uzun süredir orada özellikle esnafın sıkıntıları var.Nargile içilmesi konusunda oradaki esnaf ciddi cezalar alıyorlar. Biz bunu belediyeye götürdük, dedik ki, bu esnafımızın sıkıntılarını giderelim. Her zaman muhalefet yapma amacımız yok. Uzun bir süre uğraştılar ama orası çözümsüz bir şekilde kaldı. Daha önce bunun benzeri Kordonboyu'nda oldu ve buna özel bir imar durumu getirerek, oradaki bütün esnafımızın durumunu çözdüler. Aynı şeyi Bornova'da da yapın diyoruz, ama maalesef bir türlü çözüme ulaşmıyorlar. 


2019'da yerel yönetimde iddialısınız, bahsettiğiniz sıkıntılan parti olarak nasıl çözeceksiniz, projeleriniz var mı? 

Geçtiğimiz yerel seçimlerde de Binali Bey gibi bir Bakanımızın arkasında biz de projelerimizi Bornova'da ortaya koyduk. Çok güzel projelerimiz vardı bizim Bornova'da. Eskişehir'e, Ankara'ya gittiğinizde, güzel bir kente gittiğinizi görüyorsunuz. Bornova, İzmir'in kapısı. Kaldırımlar, çevre görüntüleri, İzmir'e y yakışmayacak derecede kötü. İlk önce onlan ortadan kaldırmak lazım. Özellikle Bornova'ya katma değer üreten projeler de getirmek lazım. Örneğin bir teleferik konulabilir. Uzun süredir maalesef teleferiğimiz çalışmıyor. Bu Bornova'ya yapılabilir. Bu birçok bölgeye hizmet edebilir. Örneğin Bornova'ya Atakule benzeri bir bina yapıp, sahili görebilecek, körfezi görecek bir proje de konulabilir. Bunlar Bornova'nın prestijini artıracak projelerdir. Aynca dalak yönetimiyle Bornova'da trafiği rahatlatacak çok bölge var. Bunların hepsini tespit etmiştik. Mesela Ege Üniversitesi kavşağı. Zaten herkesin çile çektiği bir bölge. Bornova merkeze ve sanayi kavşağına da aynı zamanda dalçık yapılabilir. Aynca Türkiye'de 3 büyük ilde insan başına düşen en çok yeşil alan İzmir'de, inşallah biz 2019 seçimlerinde, belediyelerde nasip olursa görev alırsak, veşil alan, çocuk park bahçeleri bunlara çok önem vereceğiz. Doğanlar bölgesinde, Mevlana bölgesinde gittiğimiz zaman görüyoruz, en fazla 1-2 tane küçük çoaık parklan var. Orada çocuk sayısı çok fazla olduğu içiıı, o bölgelere de bir çözüm üretmek gerekir. Çok güzel projeler var. izmir'in, Bornova'nın buna ihtiyaa var. insanların gönlüne girerek, oylanın alarak, onlann takdiriyle seçimleri almak lazım. Bizim tek amacımız, düşüncemiz insanlara hizmet etmek.


Yenigün


Geri Dön