23 / 04 / 2024

Artık kimse konut mağduru olmayacak!

Artık kimse konut mağduru olmayacak!

Türkiye'de bulunan tasarruf finansman şirketlerinin kapsamlı şekilde incelenmesi için meclise önerge verildi. Önerge ile konut mağduriyetinin engellenmesi planlanıyor.



Faizsiz olarak konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması için çalışmalara geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. Türkiye'de bulunan tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yasal düzenleme ardı ardına geliyor. 

Artık kimse konut mağduru olmayacak!

Her ilde her reklamda

Uzun yıllardır bir zemine otutturulamayan tasarruf finansman sistemiyle ilgili resmi veriler bulunmuyor. Ancak sektörde 7 ana firma, yerel firmalarla birlikte yaklaşık 300 firma bulunduğu ve 1 milyon vatandaşın konut finansman ve organizasyon şirketlerinin müşterisi olduğu düşünülüyor. Hemen hemen her reklamda yer alan, her ilde, her semtte gördüğümüz bu firmalarla ilgili verilen açıklanması bekleniyor.

Artık kimse konut mağduru olmayacak!

300 bin kişi dolandırıldı

Türkiye'de bu ve bunun gibi sanal konut edindirme sistemleriyle yaklaşık 300 bin kişinin dolandırıldığı tahmin ediliyor. Benzer dolandırıcılık, mağduriyetler sektörde güvensiz bir ortamın oluşmasına neden oldu. 

Artık kimse konut mağduru olmayacak!

Önerge verildi 

Tasarruf finansman şirketleri son zamanda hızla genişledi ve büyüdü ancak  bu şirketlerin tam olarak ne boyutta olduğu ve kaç kişiye hizmet verdiği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Bu kapsamda Türkiye'de bulunan tasarruf finansman şirketlerinin kapsamlı şekilde incelenmesi ve kaç firma/müşteri bulunduğunun tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi. 

Artık kimse konut mağduru olmayacak!

Tasarruf finansman şirketlerinin incelenmesi için önerge verildi!  

Faizsiz konut edindiren şirketlere yasal düzenleme geliyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön