29 / 03 / 2024

Asgari ücret gündemden düşmüyor! İktidardan yeni açıklama geldi!

Asgari ücret gündemden düşmüyor! İktidardan yeni açıklama geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Aralıkta da yeniden bütün bu şartları dikkate alarak emekçilerimizi koruyacak kapsamlı bir düzenleme yapacağız.” dedi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, AK Parti Bursa İl Başkanlığını yaptığı ziyarette gerçekleştirdiği konuşmada, Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa’da 1 milyondan fazla sigortalı işçinin çalıştığını belirten Bilgin, kentin ülke ekonomisine önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Bakan Vedat Bilgin, dünya genelinde özellikle enerji maliyetlerinin artmasının tedarik zincirlerinin kopmasına yol açtığını hatrılatarak, şöyle devam etti:

Asgari ücret gündemden düşmüyor! İktidardan yeni açıklama geldi!

“Biz de bunun yansımaları ile karşı karşıyayız. Elbette enflasyonun %80’lere doğru gitmesi, bu çok ciddi bir sorun. Öncelikle enflasyonu kontrol altına alınarak bu sorunu belli bir süre içerisinde çözmemiz lazım. Türkiye’nin bu konuda büyük avantajları var. Türkiye üretim gücünün dinamizmi. Bu şu demektir; Sanayideki üretkenliğin artması anlamına gelir. Sanayinin büyümesini sürdürmesi demektir. İmalat sanayisinin büyüme içerisindeki payının fazlalaşması demektir. Rakamlara baktığımızda,  sanayinin %9,1 büyümesi yıllık bazda. İmalat sanayisinin %13’ün üzerinde büyümesi. Bütün bunlar bizim geleceğe ümitle bakmamızı yol açıyor. Çünkü başka bir yolu yok. Türkiye enflasyonu nasıl yenecek? Enflasyonun gerekçelerini biliyoruz. Bunların en başında da dövizdeki dalgalanmalar ve bildiğiniz gibi enerji fiyatları gelmekte. Döviz üretmemiz lazım. Onun da iki yolu mevcut. Birisi üretimi artırıp, ihracat yoluyla döviz gelirlerimizi artırmak. Türkiye’nin en önemli kaynağı budur. Üretim gücüne dayalı büyümenin yarattığı avantajı buradan dış ticaret yoluyla elde etmek. İkincisi de turizm gelirleri. Bursa bunların ikisinin de olduğu yerdir.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön