25 / 04 / 2024

Asgari ücret için taksit iddiası! Canlı yayında rakam vererek anlattı: 'İş dünyası da istiyor...'

Asgari ücret için taksit iddiası! Canlı yayında rakam vererek anlattı: 'İş dünyası da istiyor...'

Asgari ücrete yapılacak zam için meraklı bekleyiş sürüyor. Gözler 7 Aralık çarşamba günü yapılacak olan kritik toplantıya çevrilmiş durumda.



Ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube kanalından yaptığı programda asgari ücrete yapılacak zammı ekonomist Şeref Oğuz ile birlikte masaya yatırdı. Oğuz, asgari ücrete zamla ilgili enflasyonun aşağı çekilerek, yılda iki kez zam verilebileceğini belirtti. İşte son dakika asgari ücret haberiyle ilgili detaylar...

Ekonomist Şeref Oğuz'un Cüneyt Özdemir'e yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Enflasyon düşmeye mi başladı? Enflasyonun doğası gereği geçen yıl  aralık ayında yüzde 13,6 gibi dev bir rakamla karşılaştık. O endeksi terk edecek. O endeksi terk edeceği zaman yerine ne koyacağımızı geçen ay konuştuk. Hatta hükümette, bir kararla 3'ten fazla koymayın çıkanların yerine ve bize düşürülmüş bir enflasyon gerekli. Ne için gerekli; biz seçmene söz verdik asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapacağız. Asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapmak için de enflasyonun bir şekilde frenlenmesi gerekli. Geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanı'nın 'zirve' yapacak dedikleri nokta kasım ayı olarak düşünüldü. Kuru baskı altında ÜFE'yi de aşağıya çekersiniz nitekim öyle de oldu. Yüzde 157 olan ÜFE yüzde 136'ya indirildi.. Nasıl indirildi? Normalde 0,74 gibi küçük bir zam oldu. Geçen senenin yüksek zamları çıkınca burada durdu. Enflasyonun bir sonraki aşamasında çok daha dramatik düşüşünü göreceğiz. Çünkü yüzde eğer 65'e bile düşürülse Cumhurbaşkanı'nın verdiği söz üzerine asgari ücreti 9 bin liraya çıkarmak zorunluğu doğar. Gerçi her ne kadar bugün asgari ücretle ilgili tartışmalar; yüzde 40 mı olsun, 50 mi olsun? diye devam etse de üzerine son sözü yine Cumhurbaşkanı'nın söyleyeceğini biliyoruz.

"İŞ DÜNYASI DA İSTİYOR"


İş dünyası da diyor ki; asgari ücreti bir anda yükseltmeyin, mayısa doğru marta doğru arttırın biz de işçi çıkarmak zorunda kalmayalım. Zaten sırtımızda yüzde 36'lık külfet dururken bir de asgari ücretin getireceği maliyetleri taşımayalım. Yani asgari ücretliyi korurken, asgari ücretin maliyetinden de bizi koruyun ki ekmek teknemiz devam edebilsin."

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

EYT'de kritik konu! Herkes meraktaydı! Uzman isim açıkladı: "Eğer böyle bir yazı alırlarsa..."

Emekli promosyonları alev alev! Kuveyt Türk de devreye girdi! Emekliye 6 bin TL...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön