25 / 04 / 2024

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda gündeme gelen maaş önerisi belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda gündeme gelen maaş önerisi belli oldu

Asgari ücretlilere yıl ortası zammını görüşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplandı. Asgari ücretin ne kadar olacağı hükümetin enflasyon farkını maaşlara nasıl yansıtacağı merak ediliyor. Komisyona teklif edilen asgari ücret maaş sınırı ilk kez açıklandı.



ERDOĞAN KAMUOYUNA AÇIKLAYACAK

Asgari ücrete ek zamdan etkilenecek çalışan sayısı 15 milyon 200 bin olarak tespit edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ek zam konusuna ilişkin yaptığı değerlendirmelerde maaşlara düzenlemeyle ilgili üzerinde durulması gereken konunun enflasyon olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Haizran'da yapılan kabine toplantısı sonrasında asgari ücrete yapılacak ek zamla ilgili çalışmanın hafta sonundan önce bitireleceğini açıklamıştı. Erdoğan, nihai ücreti NATO toplantısı dönüşü kamuoyuna açıklayacak.

Erdoğan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızdan işveren tarafıyla görüşerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecekr. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecek. En kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçi, emekçilerle paylaşmayı umut ediyoruz. Çalışma Bakanı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile biraya gelecekler bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan bitirecekler ve ardından da NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu açıklayacağız” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön