26 / 04 / 2024

Asgari ücret toplantısından hemen önce kritik açıklama!

Asgari ücret toplantısından hemen önce kritik açıklama!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 14 aralık'ta ikinci kez toplanacak. Toplantı öncesinde işçiler adına son açıklama, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan geldi. İşte detaylar...



Hak-İşçileri Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret zammıyla alaglaı talep ve beklentilerini NTV ile paylaştı!

Mahmut Arslan, asgari ücret için bekleyiş sürerken Uluslararası Çalışma Örgütü tanım ve kriterlerinin dikkate alınmasını talep etti.

Asgari ücret toplantısından hemen önce kritik açıklama!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan şunları söyledi: "Bizim prensibimiz aslında şu; Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) temel yaklaşımı var. Diyor ki işçinin ailesiyle beraber insanca yaşayabileceği bir maaş. Biz işçilerin işçi olarak değil bir aile olarak esas alınmasını istiyoruz. Ortalama evli 2 çocuğu olan 4 kişilik bir aile. Bu baz alınmalı. Enflasyon artı ciddi bir iyileştirmeyle öyle düşünüyorum ki asgari ücreti ocak ayında belirlemek gerekiyor."

Arslan, yıllık enflasyona refah payı eklenerek yapılan zamlara rağmen ücretlilerin milli gelirden aldığı payın azaldığına dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön