26 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı ne kadar? Ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret zammı ne kadar? Ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam oranı merak ediliyor. 2023 yılının yaklaşması ile birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları da yaklaşıyor. Geçtiğimiz yıl da Aralık ayında gerçekleşen toplantılarda 2023 asgari ücret zammı için beklentiler ne yönde? Asgari ücret ne kadar artacak?



Asgari ücret zammına göre 2022 yılında maaşı yeniden netleşecek bu nedenle milyonlarca vatandaş zam oranı ne kadar olacak sorusuna cevap arıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu önümüzdeki ay ilk toplantısını yapacak. Konuyla ilgili bilgi aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, aralık ayında çalışmalara başlanacağını ifade etti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına aralık ayında başlayacak. Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücreti belli olacak.

ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARI BAŞLADI

#resim2>

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçiler, işverenler ve kamuoyunun 2023'teki asgari ücrete ilişkin beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2023'te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak araştırmada, asgari ücret beklentileri tespit edilecek.

ANKET SONUÇLARI PAYLAŞILACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce tamamlanacak anketin sonuçlarının, komisyon toplantısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

Bakanlık, 2022'deki asgari ücreti belirleme sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadroyla araştırma yapmıştı. (AA)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön