19 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı şimdiden eridi! Fırsatçılar fiyatları uçurdu

Asgari ücret zammı şimdiden eridi! Fırsatçılar fiyatları uçurdu

Asgari ücrete gelen zammın ardından harekete geçen fırsatçılar, neredeyse tüm sektörlerde fiyatları yükseltti. Herhangi bir maliyet artışı olmamasına rağmen zammın ertesi günü temel gıda maddelerinde fiyatlar yükseldi. Gayrimenkul sitelerindeki ilanlarda ise kiralık ev fiyatları 1000 lira kadar artı



Alım gücünün düşmesi ve enflasyonun artmasıyla asgari ücrete ek zam getirilmişti. Yapılan ek zam ile asgari ücret 5.500 TL'ye yükseltildi. Gelen zammın ardından fırsatçılar zaman kaybetmeden harekete geçildi. Yapılan zammın ardından hemen hemen her sektörde fiyatlar yükseltildi.

ZAM SONRASI FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA
Ancak asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk indirimin ardından perakendeden gayrimenkule kadar birçok sektördeki fırsatçılar hemen hamle yapıldı.

Asgari ücretle çalışan vatandaşların enflasyon karşısındaki kaybını karşılamak için uygulanan ara zammın kaymağını yemek isteyen fırsatçılar, zam açıklamasının hemen ertesinde herhangi bir maliyet artışı olmamasına rağmen fiyat artışını ürünlere yansıtıyorlar.

KİRALAR DA NASİBİNİ ALDI
1 Temmuz'dan sonra artan fiyatlar sadece çarşı pazarda değil kiralık konutlara da nasibini aldı. Fırsatçılığın gayrimenkul fiyatlarındaki boyutu satış platformlarında ortaya çıkarken, ev kiraları 2 günde 500 ile 1000 TL arasında artırıldı.

İnternette vatandaşların favoriye ekledikleri evlerin fiyatları asgari ücret zammından sonra fırladı. Zam açıklanmadan önce 4 bin 500 TL olan bir evin aylık kirası bir sonraki gün 5 bin TL'ye yükseldi. Zam alan asgari ücretli daha maaşına dokunamadan fiyatlar fırladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön