20 / 04 / 2024

Asgari ücrete ek zamla ilgili kulis bilgisi şaşırttı! Yeni hesapla 6 bin 500 lirayı aşacak iddiası

Asgari ücrete ek zamla ilgili kulis bilgisi şaşırttı! Yeni hesapla 6 bin 500 lirayı aşacak iddiası

Asgari ücrete ek zam çalışmasıyla ilgili kulislerde konuşulan bilgiler sızmaya başladı. Son olarak Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la asgari ücrete ek zam için sürpriz bir görüşme yapmıştı. Maaşların ek zamla ciddi şekilde artacağı bilgisi konuşuluyor.



Asgari ücrete ek zam konusu Temmuz ayına adım atmamıza sayılı günler kala gündemdeki sıcaklığını her geçen gün artırıyor. 

Muhalefet asgari ücrete ek zammın yüzde 40 düzeyinde olması gerektiğini ifade ediyor. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücrete ara zam beklentisi ile ilgili, "Asgari ücret açlık sınırının altına düşmüş vaziyette. Hazinenin kasaında 500 milyardan fazla kasasında para var. Bir an önce hiç kimseyi bekletmeden tüm bu maaş ayarlamalarını yapmaları gerekiyor. Artan enflasyona bakıldığında ve hesap yapıldığı yüzde 35- 40. Bunun altında olmaması lazım" dedi.

Muhalefetin asgari ücrete ek yüzde 40 zam önerisi hükümet tarafından kabul edilir ve uygulanırsa 4 bin 253 liralık maaşlara 1700 liraya yakın zam gelebilir.

Bu da rakamın 5 bin 950 liraya çıkması demek.

Öte yandan hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi asgari ücretin son hesaplamalarla birlikte 6 bin 500 liranın üzerine çıkacağını iddia etti.

Asgari ücrete ek zamla ilgili kulis bilgisi şaşırttı! Yeni hesapla 6 bin 500 lirayı aşacak iddiası

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön