16 / 04 / 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücret zammı ne kadar 2022?

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücret zammı ne kadar 2022?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan süreçle ilgili yol haritasına dair ipuçları verdi. Öte yandan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları başlıyor. İşte asgari ücret zammına dair son gelişmeler…



ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİNDE 3 ANA FORMÜL

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda asgari ücret zammına dair 3 ana formül olduğunu söyleyerek şöyle sıraladı:

¨Birincisi, asgari ücret 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde 2 bin 800 TL’den 4 bin 253 TL’ye yani yüzde 50 artmıştı. Geçen süre içerisinde 5 aylık enflasyon rakamına bakıldığında, yüzde 34,62’ye geldiğini görüyoruz. Haziran ayı enflasyonunu da bunun üzerine koyunca yüzde 37 ile 40 bandına çıkacağını tahmin ediyoruz. Eğer asgari ücretli enflasyon altında ezdirilmeyecekse 4 bin 253 TL, 5 bin 725 TL’ye yükselmiş olacak.

İkinci bir formül ise yıllık enflasyon tahmini yüzde 75. Bunun yarısının çekilmesi söz konusu olabilir. O zaman da rakam 5 bin 847 TL’ye ulaşmış olacak.

Üçüncü bir formül daha ziyade işverenlere yönelik bir formül. İşverene asgari ücretin üzerinde bir sigorta maliyeti var, o da 879 TL. Asgari ücret sigorta priminin işverene yansıtılmaması düşünülüyor. Rakam da bu sefer 5 bin 132 TL’ye yükselecek.¨

Asgari ücretlilerin gözü kulağı bu haberde! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantı günü ve saati belli oldu

İTO'dan çok önemli 'asgari ücret' çağrısı

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Son dakika açıklaması geldi! Yapılacak toplantıda masada olacaklar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön