29 / 03 / 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücret zammı ne kadar 2022?

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücret zammı ne kadar 2022?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan süreçle ilgili yol haritasına dair ipuçları verdi. Öte yandan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları başlıyor. İşte asgari ücret zammına dair son gelişmeler…



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Kabine Toplantısı sonrasında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Bakanlığın, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem geliştireceğini söyleyen Erdoğan, yapılan artışın isdihdamda olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyeceğini ve en kısa sürede bu konudaki müjdeli haberi işçilerle paylaşmayı umut ettiklerini kaydetti.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücret zammı ne kadar 2022?

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki günlerde yaptığı açıklamada çalışmalar tamamlandığı zaman kamuoyu ile paylaşacağını söylemişti. Bakan Bilgin, sadece kamu çalışanlarının değil, aynı zamanda emekli işçilerin de aynı şekilde korunacağını iddia etmişti. İşçi sendikalarıyla görüşüldüğünü aktaran Bilgin, çalışmalar tamamlandığı zaman, gelecek hafta başında veya hafta ortasında bunu kamuoyuyla paylaşılacağını duyurmuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığında toplanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön