23 / 04 / 2024

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve bu konuya ilişkin kanuni düzenleme yapılabileceğinin altını çizdi.



Asgari ücretin, enflasyonda yaşanan yükselişle hızlıca eridiğinin altını çizen Nurettin Özdebir, yaşam standartlarının eriyen ücretlerin karşısında düzeltilmesinin gerekli olduğunu vurguladı. 

Özdebir, asgari ücretle ilgili kanuni bir düzenleme yapılabileceğine dikkat çekti ve işletmelerin mali bünyeleri ve karlılıkları kapsamında direnç gösterebilecekleri oran neyse onu yapacaklarının altını çizdi. 

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Karlılığı yüksek olan firmada daha yüksek oranda olur, düşük olan firmalar da yapabildiği kadar yapar" ifadelerini kullanan Özdebir, devlet yükseltmese de bir şekilde işletmelerin bunu artırmaya çalışacağına dikkat çekti. İşletmelerin belki 3 kişi çalıştıracağına 2 kişi çalıştıracağını dile getiren Özdebir, "1 kişinin ücretini de öbürlerine verecek. Firmalar, yanında çalıştırdığı insanların ihtiyaçlarını, gücünün yettiği kadar karşılamak mecburiyetinde" açıklamasında bulundu.

Asgari ücrete zam sinyali! Asgari ücret 5.250 TL olur mu?

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘müjde’ gibi açıklama! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram ikramiyesi müjdesi! Bayram ikramiyesine zam mı gelecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön