25 / 04 / 2024

Asgari ücretle ilgili yeni rakam. Asgari ücret ne kadar olmalı?

Asgari ücretle ilgili yeni rakam. Asgari ücret ne kadar olmalı?

Asgari ücret konusunda her gün başka bir rakam ortaya atılıyor. Peki ekonomik gerekçeler, yüksek enflasyon ortamı, yoksulluk ve açlık sınırı göz önüne alındığında asgari ücretin olması gereken rakam ne?



Asgari ücrete ne kadar zam yapılmalı? Hangi rakam asgari ücretle çalışan işçinin yoksulluk sınırı üzerinde kalmasını sağlayabilir? Kocaeli Üniversitesi'nden Prof.Dr. Aziz Çelik bu soruyu yanıtladı ve 4 kişilik bir ailede iki ebeveynin çalışması halinde alınması gereken asgari ücret rakamını açıkladı. Türkiye, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinde yer alan 27 Avrupa ülkesi arasında, Arnavutluk'un ardından en düşük asgari ücreti veren ikinci ülke konumunda. Uzmanlar bunda TL'nin aşırı değer kaybetmesinin etkili olduğunu belirtirken BBC Türkçe'ye konuşan Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücretin en az, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının yarısı kadar olması gerektiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön