19 / 04 / 2024

Asgari ücrette heyecanlı bekleyiş bitiyor! Gözler Erdoğan'ın açıklamasında...

Asgari ücrette heyecanlı bekleyiş bitiyor! Gözler Erdoğan'ın açıklamasında...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete ara zam bugün netleşiyor. Bugün ise taraflar arasında ortak noktada buluşulan rakam Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan, burada yeni asgari ücreti kameralar karşısına geçerek duyuracak



ERDOĞAN YENİ ASGARİ ÜCRETİ AÇIKAYACAK
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları tamamlamasının ardından taraflar bugün İstanbul’a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek. Erdoğan gelen teklifi inceledikten sonra kameraların karşısına geçerek yeni asgari ücreti açıklaması planlanıyor.

MASADAKİ 3 ALTERNATİF
Asgari ücret ile ilgili konuşulan 3 rakam belli oldu. Bunlardan ilki işçiler asgari ücrete yüksek enflasyon nedeniyle ara zam olarak en az yüzde 40 artış istiyor. İşveren yüzde 30 zam ve SGK primi destekli asgari ücret tavsiyesinde bulunuyor. Hükümet ise enflasyon kaybının giderilmesi anlamında yüzde 25 zamma yakın duruyor.

Asgari ücrete yüzde 25 zam olursa: 5.316 TL, yüzde 30 zam olursa: 5.529 TL, yüzde 40 zam olursa: 5.954 TL olması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön