26 / 04 / 2024

Ataç İnşaat'ta sular durulmuyor!

Ataç İnşaat'ta sular durulmuyor!

ATAÇ'ın büyük hissedarlarından Halil Ataman, annesi ve iki kız kardeşinin toplam 115 milyon 102 bin TL'lik hissesinin, bir firmaya 5.42 TL'ye satılmak istendiği ortaya çıktı.




Antalya'da da bir dönem Türkiye'nin en büyük inşaat ve tekstil devlerinden biri olan ve bugünkü mal varlıkları 500 milyon doları aşan ATAC'ta sular durulmuyor. ATAÇ'ın büyük hissedarlarından Halil Ataman, annesi ve iki kız kardeşinin toplam 115 milyon 102 bin TL'lik hissesinin, bir firmaya 5.42 TL'ye satılmak istendiği ortaya çıktı. 

Antalya'da 1960 yılında yüzde 75'i Hikmet Ataman, yüzde 25'i Hüseyin Çalık ortaklığında kurulan ve bugünkü varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç inşaat ve Sanayi A.S.'de deprem sürüyor. ANTEKS, Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinde inşaatları bulunan ATAÇ İnşaat, Antalya Koleji gibi çok sayıda varlığa sahip ATAÇ'a ilişkin alacaklılar iflas isterken, Antalya Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanmayan yönetim kurulu ise iflas erteleme talebinde bulundu. 



NELER YAŞANDI 

Kuruculardan Hüseyin Çalık'ın kızı Lale Çalık Sarper ve Hikmet Ataman'ın kızı Sevinç Ataman'ın, devredilen fon şirketinin oluşturduğu yönetim kurulu hakkında ağır suçlamalar içeren suç duyurusu, yönetimde yaşanan istifalar, Sinan Aygün'ün eski damadının yönetime alınacağının bildirilmesi, Sevinç Ataman'ın annesi Leyla Ataman, kardeşleri Halil Ataman, İnci Figanmeşe ve Fatma Kızılırmak hakkında sahte imza suçlamaları gibi çok sayıda olay gündeme geldi. 


EN BÜYÜK 4 SERMAYEDER 


Onaylanmayan yönetim kurulunun Sermaye Piyasası Kurulu'na gönderdiği 'Özel Durum Açıklaması'nda hisse devri gündeme getirildi. Toplam 159 milyon 82 bin TL sermayesi bulunan Ataç inşaat ve Sanayi A.S.'nin en büyük pay sahiplerinden Halil Ataman, Leyla Ataman, Fatma Kızılırmak ve inci Ataman Figanmeşe ile Boğaziçi Bilgi işlem Teknoloji Reklamcılık ve Dış Ticaret San. 

Tic. Ltd. Şirketi arasında, 1 Ekim 2014 tarihli hisse devir sözleşmesi olduğu belirlendi. Bu dört isimse 115 milyon 102 bin 950 TL'lik hisseye sahip. 


HİSSELERİN TAMAMI 5.42 TL Bu sözleşmeye göre Halil Ataman'ın hisseleri 2.48 TL, İnci Ataman Figanmeşe'nin hisseleri 1.07 TL, Fatma Kızılırmak'ın hisseleri 1.05 TL ve Leyla Ataman'ın hisseleri 0.82 TL bedel karşılığı Boğaziçi firmasına devredildi. 

115 milyon 102 bin 950 TL tutarındaki bu dört isme ait hisselerin tamamının 5.42 TL'ye satılmak istenmesi dikkat çekti






Antalya Ekspres


Geri Dön