28 / 03 / 2024

Ataşehir Küçükbakkalköy'de 7.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ataşehir Küçükbakkalköy'de 7.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Caddesi üzerinde yer alan gayrimenkul 7 milyon 200 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 




İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Caddesi üzerinde yer alan gayrimenkul vasıflı taşınmaz icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 15 Mayıs 2018 olarak belirlendi. 

Özellikleri : Bilirkişi raporuna göre; Kıymet takdiri istenilen gayrimenkul Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Caddesi üzerinde kain 237 pafta, 2105 ada, 9 parsel sayılı 233,00 metrekare miktarlı arsa ve üzerinde kurulmuş olan 5 sokak kapı nolu ana taşınmazın tamamıdır.

Parsel üzerinde zeminde 90 metrekare alanda kurulmuş 2 Bodrum + Zemin + 4 Normal kattan ibaret 7 katlı çatı arası olan köşe başında bitişik nizamda tamamı iş yeri olarak kullanılan betonarme karkas bina mevcut olup 500 metrekare kullanım alanı vardır. 

Kıymeti : 7.200.000,00 TL
1. Satış Günü : 15/05/2018 günü 10:30 - 10:35 arası
2. Satış Günü : 11/06/2018 günü 10:30 - 10:35 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı KARTAL / İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/945 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 
7- Tapu Sicili kaydında taşınmaza taraf olup adresi belli olup da, satış ilanı tebliğ edilemeyen veya adresi belli olmayanlar ile takip borçlularına gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde UYAP satış portalından yayınlanan satış ilanının ve gazete ilanının tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.14/02/2018


Geri Dön