29 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1000 odalı hastane kurulacak!

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1000 odalı hastane kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle İstanbul'da iki yeni salgın hastanesi kurulacağını açıkladı. Erdoğan, bu kapsamda Atatürk Havalimanı arazisi ve Sancaktepe'de yapılacak çalışmaların 45 gün içerisinde bitirileceğini belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirile kabine toplantısı sonrası yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak açıklamalar yaptı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, sözlerine "Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz vardır. Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız" diye başlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


'2 yeni hastaneyi süratle bitireceğiz'


Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1000 odalık hastane kuruyoruz. Süratle buraları bitireceğiz. 45 günde bitirilmesi planlanıyor. Ve tamamiyle insanımızın halkımızın hizmetine sunacağız. Bizi yakından ilgilendirdiği için Avrupa ve ABD'deki gelişmeleri an be an takip ediyoruz.


'Kampanyaya destek 1 milyar 500 milyon lirayı buldu'

Kredi garanti fonunun destek ve kapasitesini arttırdık. Vergi sigorta ve kredi geri ödemelerine sağladığımız kolaylıklara yenisini ekliyoruz. KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize nisan, mayıs ve haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini de erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemeden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir. 


'Dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'


Yaşadığımız salgının ardından dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı açıkça görülüyor. Ekonominin sadece paradan, borsadan ibaret bulunmadığı... Asıl önemli olanın dağıtım olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yeni dönemde tüm dünyada insanı yaşat ki devlet yaşasın yöntemi her ülkede merkez sistemine yerleşecektir.
Asıl büyük mücadelemiz salgın sonrasında başlayacak. Çalışabilen her fabrikamız çalışmaya devam edecektir. Çiftçilerimiz ekilmemiş toprak bırakmayacaktır. Kurulan yeni dünyada yerimizi almak için hep birlikte daha çok çalışacağız.

'Bu salgının üstesinden geleceğiz'

Hali hazırda yaşadığımız dönemi en kısa sürede geride bırakmamız gerekiyor. Avrupa bölgesinde salgının zirve aşamasına geldiğini yakında gerileme olacağını umuyoruz. Bu sorunun bu coğrafyada son bulmasını istiyoruz. Alacağımız önlemlerle dünyadaki diğer ülkelerde bu salgının üstesinden inşallah geleceğiz.

 

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı'nın hastaneye dönüştürülmesi için öneri!


Geri Dön