25 / 04 / 2024

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan iş yeri kira artışlarına üst sınır talebi!

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan iş yeri kira artışlarına üst sınır talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, . İş yeri kiralarındaki artışlarda geçici süreyle üst sınır konulmasını talep etti. İşte detaylar...



Gürsel Baran, konut kiralarındaki artışın sınırlandırılmasının kamuoyunda olumlu karşılandığını kaydederek kiraların işletmelerin en önemli maliyet unsurlarından birini oluşturduğunu söyledi. Kira artışlarındaki sınırlamanın fiyatlara, dolayısıyla da enflasyona yansıyacağını söyleyen Gürsel Baran, bu sebeple üyelerimizin iş yeri kiralarındaki artışlarda geçici süreyle üst sınır konulması talebi enflasyonla mücadele açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

ATO Başkanı Gürsel Baran dan iş yeri kira artışlarına üst sınır talebi!

Mülk sahibi üyelerin kira artışlarının sınırlandırılması durumunda sıkıntıları olabileceğine de değinen Gürsel Baran, buradan çıkacak sonuçların tüm ülkeyi etkileyeceği dikkate alındığında, bu fedakarlığın önemli bir gerekçesi olduğunun kabul edilebilir olduğunu söyleyen Gürsel Baran, dünya ve ülke ekonomisinin çeşitli zorluklarla test edildiği bu dönemde,  "Mülk sahiplerimizle, kiracılarımızla, çalışanlarımızla birlikte bu süreci dayanışmayla atlatmalıyız." dedi.

Konut sitesi aidatlarındaki artış kira artış oranını geride bıraktı! Bu artışa inanamayacaksınız!

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!


Geri Dön