25 / 04 / 2024

AVM'ler acele edilmeden kademeli olarak açılabilir! 

AVM'ler acele edilmeden kademeli olarak açılabilir! 

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkili AVM'lerin hangi şartlara göre açılacağı ve uygulanacak kurallar üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirti. Yetkili, AVM'lerin acele edilmeden kademeli olarak açılabileceğini söyledi...



Reuters'a AVM'lerin açılmasına ilişkin konuşan üst düzey bir yetkili, AVM'lerin açılmasına ilişkin detaylar hakkında konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgının etkisini sınırlandırmak için son dönemde haftasonları sokağa çıkma yasağı uygulanırken, Türkiye'de gelişmelerin Mayıs sonunda ekonomik faaliyetlerde açılması için yapılan tahminleri teyit ettiği ifade edildi.

AVM'lerin hangi şartlara göre açılacağı ve uygulanacak kurallar üzerinde de çalışıldığına da dikkat çeken yetkili, "AVM'lerin açılışta ve kapanışta, gün içinde belli aralıklarla dezanfeksiyonu, çalışanların sağlık kontrolleri, bilgilendirilmeleri, sosyal mesafe, açılıp kapanma saatleri ve günler, giriş ve çıkışta ateş gibi kontroller ve tüm girişlerde dezanfektan kullanımı gibi kriterler üzerinde çalışılıyor. Bu konuda çok fazla acele edilecek bir durum henüz yok. Kademeli geçiş olabilir" diye konuştu.

Sinan Öncel: AVM mağazalarında 3 ay kirasız dönem olmalı!

Sinan Öncel: AVM'ler açılsa da 90 gün kira ödeyemeyiz!

AVM’lerin ortak alanları hizmete açılmayacak!

AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren açılabilir!


Geri Dön