28 / 03 / 2024

AVM'lerin üçte biri günlük kuru baz alıyor!

AVM'lerin üçte biri günlük kuru baz alıyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte birinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi.



Bakan Albayrak'ın gayrimenkulde döviz ile kiralama ve satış dönemini sona erdireceklerini açıklamasının ardından sektör temsilcilerinden destek geldi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte brinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi. 

Son bir aylık süreçte 43 bin TL'lik kira bedelinin 62 bin TL'ye çıktığını ifade eden Öncel, bazı perakendecilerin kirayı ödeyemez duruma geldiğine dikkat çekti. 

Kiranın yanısıra hammadde, ara mamul ve imalat maliyetlerini de perakende sektörünün hesap edemez noktaya geldiğini dile getiren Öncel, "Ürün yaptığımız üreticilerle şu anda çok ciddi maliyet belirleyememe sürecindeyiz. Dolar bir yatay seyre geçse veya biraz daha aşağıya inse bu sıkıntıyı daha az hissedeceğiz. Ama şu an sıkıntı devam ediyor" dedi. 
 


Geri Dön