20 / 04 / 2024

avm kiralamaları

avm kiralamaları

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte birinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi.

AVM’lerde dolardan TL'ye geçiş kademeli olmalı!

Perakende sektörü temsilcileri dolar kararıyla tarihi bir dönüşüm yaşanacağını vurgularken, kontratların geriye dönük değiştirilemeyeceğini ve kademeli bir geçiş planlanması gerektiğini söylüyorlar. 

Perakendecilerin outlet AVM'lerdeki mağaza kiralama talepleri katlandı!

Ünlü firmaların stoklarını eritmelerine imkan sunan veya ikinci kalite ürün satışı yapılan outlet AVM'lerde mağaza kiralamalarına olan talep katlandı...

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

Servet GYO'nun AVM'lerinde aylık kira bedeli 1.1 milyon TL'yi aşacak!

Servet GYO'nun AVM'lerdeki kira gelirleri, yenileme çalışmaları, yeni kiralamalar ve artan ziyaretçi sayıları sayesinde 2017 yılına oranla yüzde 60 artarak toplamda yaklaşık 10 milyon TL olarak gerçekleşeceği, yıl sonundaki aylık kira gelirimizin ise 1 milyon 100 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Aristo Akademi Kira Hukuku Eğitimi 21 Mart'ta!

Aristo Akademi, kira hukuku kapsamında eğitim düzenliyor. Eğitimde, 'Kira bedelinin belirlenmesi ve uyarlaması','Kira sözleşmesinin sona ermesi' , 'AVM kiralamalarında yaşanan hukuki sorunlar',gibi konular ele alınacak...

AVM yatırımcıları yapılandırma istiyor!

AVM'lerde kiralamaların TL'ye dönmesi ve artan finansman maliyetleri yatırımcıları zora soktu. 15 milyar dolar civarında borcu bulunan sektör bankalardan yapılandırma istiyor.

Onur Park Life'ta ticari alan kiralamaları başladı!

Bölgenin en büyük caddesi, Onur Park Life İstanbul'da ticari alan kiralamaları başladı. Onur ParkLife İstanbul, toplamda 231 cadde dükkanıyla, bölgenin en büyük cadde avm konsepti olacak.

Beta Ayakkabı'yı AVM kiralarının dövizle ödenmesi vurdu!

50 mağazası bulunan Beta Ayakkabı konkordato istedi. Taner İkiışık, "Son dönemde piyasalarda yaşanan TL’deki değer kaybı, nakit akışı sıkışıklığı, AVM’lerde kiralamaların döviz üzerinden yapılması gibi nedenlerle şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı." dedi...

Ofis ve AVM kiralamalarında TL seferberliği başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın dövizle kiraya son verecek yasal düzenleme hazırlandığını açıklaması üzerine piyasa aktörleri seferberlik ilan etti. Ofislerde TL ile kiralama başladı, AVM’lerin 3’te ikisi çözüm buldu

İstmarina AVM'nin 48 bin 359 metrekaresi kiralandı!

Emlak Konut GYO güvencesiyle, Dap Yapı imzası ile hayata geçirilen İstmarina projesinin AVM'sinde kiralamalar başladı...

Konut ve AVM kiralarında dövizden vazgeçilmeli!

Yabancı para birimlerini yerli para biriminin yerine kullanmaya dolarizasyon deniyor. Konut ve AVM kiralamalarında dolarizasyondan vazgeçilmeli. 

Port Bornova AVM'de kiralamalar devam ediyor!

16 işyeri ve farklı mekanların yer aldığı Port Bornova AVM'de kiralamalar devam ediyor. Projede ezber bozacak ve yeme-içme mekanları bulunuyor..

Ankara Galleria AVM’de kiralamalar başladı!

İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Ankara Galleria AVM’de kiralamalar başladı. AVM'nin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Mobilya AVM kiralamalarını TL üzerinden yapacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, Mobilya AVM kiralamalarını TL üzerinden yapacaklarını duyurdu.

avm kiralamaları Haberi

avm kiralamaları

Bakan Albayrak'ın gayrimenkulde döviz ile kiralama ve satış dönemini sona erdireceklerini açıklamasının ardından sektör temsilcilerinden destek geldi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte brinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi. 

Son bir aylık süreçte 43 bin TL'lik kira bedelinin 62 bin TL'ye çıktığını ifade eden Öncel, bazı perakendecilerin kirayı ödeyemez duruma geldiğine dikkat çekti. 

Kiranın yanısıra hammadde, ara mamul ve imalat maliyetlerini de perakende sektörünün hesap edemez noktaya geldiğini dile getiren Öncel, "Ürün yaptığımız üreticilerle şu anda çok ciddi maliyet belirleyememe sürecindeyiz. Dolar bir yatay seyre geçse veya biraz daha aşağıya inse bu sıkıntıyı daha az hissedeceğiz. Ama şu an sıkıntı devam ediyor" dedi.