26 / 04 / 2024

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Avrupa Birliği (AB) Konseyi, üye ülkelerin 2035'ten itibaren otomobillere ve hafif ticari taşıtlara katı karbon emisyon standartları getirecek yasayı onayladıklarını duyurdu.

Söz konusu yasaya göre, otomobil üreticileri, 2035 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfırlayacak. Böylelikle Avrupa Birliği ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren karbon salan benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı gerçekleştirilmeyecek.

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035 te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Ayrıca yine verilen detaylara göre, 2030 yılı emisyon düşürme hedefi otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için de yüzde 50 şeklinde olacak.

Paylaşılan detaylara göre, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda geçen ay kabul edilen ve yürürlüğe girmesi için Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından resmen onaylanması gereken düzenlemeye, başını Almanya'nın çektiği bir grup ülke karşı çıkmıştı.


Geri Dön