26 / 04 / 2024

Avrupa Konutları Kağıthane projesinin imar planı askıda!

Avrupa Konutları Kağıthane projesinin imar planı askıda!

Artaş İnşaat'ın arazisinin bulunduğu Kağıthane Arıcılar Proje Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...




İstanbul Kağıthane İlçesi, Arıcılar Mevkiinde bir kısmı 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında Gecekondu Önleme Bölgesi, bir kısmı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı teklifi ile 6292 sayılı Kanun kapsamında Proje Alanı olarak belirlenen alana ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 16 Ekim 2015 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Kağıthane Arıcılar 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı. İmar planı ve açıklama raporları 19 Kasım 2015 tarihinde askıdan indirilecek.


Proje alanı içerisinde Artaş İnşaat'ın 50 bin metrekarelik arsası bulunuyor. Toplam 117 bin 662 metrekare alanda Bakım ve Akaryakıt İstasyonu Alanı, Cami Alanı, Ticaret+Konut Alanı, İlkokul Alanı, Özel Sağlık Tesisi Alanı, Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Rekreasyon Alanı, Park Alanı, Yol Alanı planlandı.


Planlama alanının batısında Hasdal Mezarlığı, kuzeyinde orman alanı, doğusunda Arıcılar-Cendere Yolu ve güneyinde Tem otoyolu ve bağlantı yolları bulunuyor.


Planlama Alanının Mülkiyet Durumu


Avrupa Konutları Kağıthane projesinin imar planı askıda!



Proje Alanı, Gecekondu Önleme Bölgesi Alanı ve Planlama Alanı Sınırları


Avrupa Konutları Kağıthane projesinin imar planı askıda!




İmar planı ve açıklama raporları için tıklayınız



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com




Geri Dön